Google+
Home » Social » 479 de locuri de muncă puse la dispoziția vasluienilor la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

479 de locuri de muncă puse la dispoziția vasluienilor la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

La Bursa locurilor de muncă organizată vineri de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, vasluienii dornici să se angajeze au avut de ales dintre 479 locuri de muncă, puse la dispoziție de 36 agenți economici din județ. Evenimentul s-a desfășurat concomitent la sediul Centrului Județean de Resurse pentru Asistentă Educatională din Vaslui, la sediul Centrului Militar din Bârlad și la Casa Armatei din Huși.

Acțiunea fost organizată cu scopul de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și angajatorilor care nu au avut posibilitatea selecționării personalului necesar activităților din cadrul firmei. Participarea, atât a reprezentanților agenților economici cât și a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, fiind gratuită.

Din cei peste 1.300 de agenți economici din județ contactați de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forță de muncă, au confirmat participarea la bursă 36 care au oferit 479 locuri de muncă vacanțe. La Vaslui 12 firme au oferit 175 locuri de muncă, la Bârlad 6 firme au oferit 148 posturi și la Huși 18 firme au oferit 156 posturi. Dintre acestea 16 se adresează persoanelor cu studii superioare și 463 persoanelor fără studii superioare.

Cele mai solicitate meserii pentru persoanele cu studii superioare au fost cele de inginer chimist, inginer industria alimentară, economist, programator, inginer mecanic. Pentru cei fără studii superioare au fost solicitate meserii precum cea de operator abator, mecanic întreținere, brutar, conducător auto, țesătoare, lucrător comercial, electrician, finisor, fierar, dulgher, pavator, operator confecții îmbrăcăminte, muncitor necalificat în confecții.

La bursa locurilor de muncă organizată anul acesta au participat 1.355 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Au fost selectați în vederea încadrării un număr de 512 persoane.

În baza protocolului încheiat între Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, la Bursa locurilor de muncă au participat și 312 de elevi ai claselor terminale din cadrul a nouă unități de învățământ din județ, acțiunea organizată de AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolvenți posibilitatea unui prim contact cu piața muncii.

De asemenea, în bază protocolului încheiat cu Penitenciarul cu regim închis Vaslui, la Bursa Generală a locurilor de muncă au participat și 20 persoane private de libertate ce mai au maxim șase luni până la eliberarea din detenție. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: