Google+
Home » Politic » Corneliu Bichineț: „Opoziția din România este neunitară”

Corneliu Bichineț: „Opoziția din România este neunitară”

Președintele PMP Vaslui, deputatul Corneliu Bichineț, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că opoziția din România este neunitară și că, în condițiile în care nu întrevede elemente care să o coaguleze, partidul din care face parte rămâne singurul partid de opoziție veritabil.

Opoziția din România este neunitară, pentru că USR merge pe o direcție exhibiționistă, cu care noi nu suntem de acord. PNL face un dublu joc, în Parlament face opoziție, iar în județe are înțelegeri peste tot aproape cu PSD-ul, UDMR s-a erijat în sprijinitor al PSD, cel puțin în plan parlamentar și în unele județe unde etnicii maghiar sunt destul de numeroși. În aceste condiții, fără să întrevăd vreun element care să coaguleze opoziția, PMP, declarat și manifest, este singurul partid veritabil de opoziție”, a declarat Corneliu Bichineț.

Parlamentarul a afirmat că PSD face un joc politic “abil și pragmatic”, dar a ironizat faptul că partidul a ajuns să-și dea jos propriul guvern printr-o moțiune de cenzură.

Chiar la moțiunile simple de cenzură nu se regăsesc toți reprezentanții opoziției printre semnatari. Eu cred că PSD joacă foarte abil și pragmatic, încât toate proiectele de lege trec, moțiunile simple sunt respinse, iar moțiunile de cenzură, culmea, atunci când nu sunt inițiate de PSD, cad. Prima moțiune de cenzură care a avut succes în această legislatură a fost cea inițiată de PSD împotriva propriului guvern, când a și căzut domnul Grindeanu, dacă mai țineți minte. Nu știu dacă pe pământ, undeva s-a mai întâmplat treaba aceasta, dar la noi s-a întâmplat”, a mai spus Bichineț.

Președintele PMP Vaslui a anunțat că formațiunea condusă de Traian Băsescu are două obiective foarte importante: realizarea unirii Basarabiei cu România și schimbarea legii alegerilor locale, astfel încât primarii să fie aleși în două tururi de scrutin.

Prin strângerea de semnături în cadrul unei campanii derulate la nivel național, vrem să determinăm o atitudine în Parlament, pentru schimbarea alegerilor locale, în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Nu e normal ca un primar să fie ales cu 18 – 20 la sută din voturi. Sigur că se vor opune cu toată forța cei care sunt actuali primari, dar ei nu vor decât să-și conserve mandatele. Un primar bun nu se teme de alegeri, indiferent câte tururi ar fi ele”, a opinat deputatul PMP.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: