Home / Social / Polițiștii vasluieni au plantat stejari în Parcul Memoriei Naționale “Stejarii României – 100 de ani de Istorie și Demnitate”

Polițiștii vasluieni au plantat stejari în Parcul Memoriei Naționale “Stejarii României – 100 de ani de Istorie și Demnitate”

11 polițiști vasluieni au plantat sâmbătă stejari în Parcul Memoriei Naționale ”Stejarii României – 100 de ani de Istorie și Demnitate” din Mărășești, judetul Vrancea.

Pe fostul front de lupta din Primul Război Mondial, de la Mărășești, județul Vrancea, au fost plantați 112.500 de puieți de stejar, pe o suprafață de 25 de hectare. Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost reprezentat la activitatea omagială de 11 polițiști din diverse structuri.

În cadrul acestei campanii, fiecare soldat român care și-a jertfit viața în Primul Război Mondial, pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, va fi reprezentat în mod simbolic, de stejarii care vor constitui Parcul Memoriei Naționale.

Proiectul de voluntariat a continuat și în Anul Centenarului Marii Uniri, cu această a doua campanie de plantare, după ce la prima campanie de plantare, care a avut loc pe 18 noiembrie 2017, au participat aproximativ 8.000 de voluntari, care au plantat în doar trei ore 50.000 de puieți de stejari, pe o suprafață de 10 hectare, dând dovadă de o mobilizare extraordinară.

Consiliul Județean Vrancea este coordonatorul campaniei ”RoMândria – Stejarii României – Parcul Memoriei Naționale – 100 de ani de istorie și demnitate”, alături de postul de televiziune Antena 3 – partener inițiator și Ministerul Apărării Naționale (MAPN), Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, în calitate de parteneri. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cetățenii și consilierii locali sună la Transurb Vaslui, pentru a se plimba cu noile microbuze

Noile microbuze urbane de transport ...

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: