Home / Administratie / A venit primăvara pentru maidanezii Bârladului! Cu burțile la soare, în vegetația luxuriantă de pe malul Cacainei!

A venit primăvara pentru maidanezii Bârladului! Cu burțile la soare, în vegetația luxuriantă de pe malul Cacainei!

Nu-i sezon mai plin de verde ca primăvara, care umple cele două maluri ale râului Bârlad de iarbă și de… maidanezi. În vreme ce Primăria municipiului se bate cu pumnul în piept că ține sub control problema câinilor comunitari, spaima tuturor bârlădenilor, de la mic la mare, patrupedele își fac veacul camuflate de vegetația de pe Cacaina. Nimeni nu le vede?!

Ceea ce am surprins în fotografie nu este un tablou din mediul rural, deși puține mai sunt localitățile rurale unde primarii gospodari să nu se ocupe de modul în care arată malurile râului care le traversează “bătătura”. La Bârlad, însă, după felul în care se prezintă malurile râului cu același nume, grija autorităților e soră cu nepăsarea.

Astfel, nu e de mirare că, printre gunoaiele care sufocă firicelul de apă, s-au aciuat câini fără stăpân, pe care nu-i deranjează nici picior de hingher când își fac somnul de frumusețe, ziua în amiaza mare.

Dacă scuza autorităților locale este că animalele sunt agresive și nu pot fi capturate, în lipsa unor echipamente speciale sau a unor substanțe tranchilizante costisitoare, maidanezii care dorm pe malurile Cacainei ar putea fi lesne prinși, dacă ar exista interes pentru securitatea și sănătatea bârlădenilor.

Se pare, însă, că responsabilii din Primărie care au fost desemnați să monitorizeze activitatea de prindere a câinilor, chiar în teren, așa cum a promis edilul Dumitru Boroș, nu circulă prin centrul orașului, la kilometrul Zero al Bârladului. Dacă ar merge la pas prin urbe, ar deranja nu doar siesta câinilor de pe Cacaina, ci ar asista chiar la marșul haitelor de patrupede, deranjate de roți de mașină, de căruțe și de bicicliști, poate chiar la “nunți de câini”, în plină stradă, semn că zestrea canină a municipiului nu se va pierde curând.

Bârlădenii care ajung la spital în urma mușcăturilor de câine sunt revoltați că responsabilitatea capturării maidanezilor e pasată de autorități Asociației “Seelen für Seelchen”, care nici până astăzi nu și-a dovedit eficiența în capturarea patrupedelor fără stăpân, și că administrația locală se spală pe mâini de problema colțoasă a câinilor comunitari, fără să-i pese de realitatea din teren.

Dincolo de argumentul că patrupedele sunt ale unor cetățeni care le-au eliberat pe străzi în mod voit, câinii de pe stradă sunt ai Bȃrladului, aceasta e emblema pe care și-a “câștigat-o” municipiul, după ce administrația a stat ani de zile cu mâinile în sȃn, numărând câinii ajunși în padoc și nu pe cei care patrulează pe toate drumurile, chiar sub nasul reprezentanților din Primărie însărcinați cu inventarierea animalelor fără stăpân.

Câți bârlădeni trebuie să mai fie mușcați de câinii comunitari pentru ca acțiunea de strângere a acestora de pe străzi să înceapă în mod real, și nu doar de dragul de a bifa o nouă activitate pe caietul de realizări? Vom monitoriza situația și nu vom ezita să publicăm fotografii care să arate pe unde își fac veacul maidanezii, dacă primarul Boroș nu-i vede decât cuminți în padoc. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

Proiect educativ de 2 milioane de euro, pentru 600 de copii și adulți din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Primăria Vaslui a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: