Home / Politic / Deputatul USR Cosette Chichirău a explicat, la Bârlad, de ce este bună legea prin care agresorul nu este pedepsit dacă se află la primul act de violență fizică

Deputatul USR Cosette Chichirău a explicat, la Bârlad, de ce este bună legea prin care agresorul nu este pedepsit dacă se află la primul act de violență fizică

de Simona MIHĂILĂ

Prezentă la Bârlad, la o dezbatere cu femeile din localitate, deputatul USR Cosette Chichirău a demontat interpretările pe care o parte a opiniei publice, inclusiv a reprezentanților mass-media, le-au dat legii care dezincriminează agresorul în cazul în care acesta comite un act de violență reclamat pentru prima dată de către victimă. Este vorba de proiectul pe care presa l-a botezat ”Prima bătaie” și care a fost aprig blamat pe toate canalele de comunicare.

Deputatul USR a explicat că interpretările expuse în spațiul public au fost eronate: ”De fapt, legea este chiar mai bună decât cea veche. Nu e vorba sub nicio formă de iertarea agresorului. Dacă până acum, agresorul scăpa nepedepsit de fiecare dată când victima își retrăgea plângerea de la poliție, de acum va scăpa nepedepsit doar prima dată, si numai la cererea victimei. În România se întâmplă un lucru mai ciudat: după ce o persoană, în special o femeie, este bătută de partenerul de viață și aceasta îl reclamă la poliție, la scurt timp părțile se împacă, iar făptașul scapă nepedepsit. Indiferent de câte ori se întâmpla acest lucru. De acum înainte, oamenii legii nu vor mai lua în considerare împăcarea părților și retragerea plângerilor prealabile decât o singură dată. După care, indiferent că victima îl iartă sau nu pe agresor, acesta va plăti în fața legii. Așadar, noua lege este mai aspră decât cea veche, nicidecum mai blândă. Desigur, mulți ar dori ca făptașul să fie pedepsit de prima dată, dar să nu uităm că cea care cere clemență pentru el este chiar victima, care își retrage plângerea. De fapt, retragerea plângerii, chiar asta înseamnă: dorința acesteia ca agresorul să scape de pedeapsă”.

Cosette Chichirău a mai precizat că ea este doar unul dintre parlamentarii care au semnat pentru acest proiect, inițiatorii legii fiind cei din UDMR.

 

Simpatizații din Bârlad ai USR vor ca partidul să nu cadă în cloaca mizerabilă a politicii românești

Subiectul a fost discutat în cadrul unui eveniment organizat de filiala USR Vaslui, vinerea trecută, având tema ”Femei în politică. Reprezentativitate și misiune”, la care au mai fost prezente Raluca Amariei, vicepreședinte USR, și Cristina Coroblea, consilier local din București. Gazdă a fost deputatul de Vaslui Mihai Botez, cel care a și moderat discuțiile dintre cele trei invitate speciale și participanții la eveniment.

Una dintre cele mai importante concluzii desprinse în urma dezbaterilor a fost aceea că susținătorii din Bârlad ai acestei formațiuni politice este ca USR să nu abdice niciodată de la principiile cu care a câștigat simpatia românilor și să comunice mai mult cu oamenii.

About Simona Vasile

x

Check Also

Social-democrații bârlădeni au îndemnat electoratul să voteze cu inima

Mobilizare la urne. În ziua ...

Elevii bârlădeni au cele mai mici burse din țară! Boroș spune că nu sunt bani pentru majorarea cuantumului burselor școlare

Discuții aprinse, pe tema burselor ...

Liberalul Adrian Todireasa a scăpat cu avertisment, deocamdată

Biroul Politic Local al organizației ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: