Home / Sport / Doi handbaliști vasluieni convocați la echipa națională pentru un turneu de pregătire în Serbia

Doi handbaliști vasluieni convocați la echipa națională pentru un turneu de pregătire în Serbia

Handbaliștii Florin Ciurescu (inter dreapta) și Ionuț Tănase (portar), pregătiți la Liceul cu Program Sportiv Vaslui de profesorii Liviu Gugleș și Alexandru Zaharia, au fost convocați la echipa națională de cadeți, care va disputa în perioada 25 – 27 aprilie un turneu de pregătire la Kladovo (Serbia). Cei doi sunt momentan la Sfântu Gheorghe, unde are loc un cantonament al echipei naționale.

Prezența în lotul echipei naționale de cadeți nu este o noutate pentru handbaliștii vasluieni. Anul trecut s-au numărat printre cei 25 de sportivi care s-au pregătit în cantonamentul de la Sfântu Gheorghe, unde au confirmat, reușind să rămână în lotul de 16 care a disputat un turneu internațional. Tricolorii au făcut deplasarea în Lituania, unde au dat piept peste echipa țării gazdă și reprezentativele Belarusului și a Estoniei. Au câștigat trofeul pus în joc, după ce România s-a impus în fața tuturor. A fost 40 – 34 cu Belarus, 31 – 23 cu Estonia și 25 – 24 cu Lituania, după 12 – 9 la pauză.

“Sunt copii de perspectivă, urmăriți de mai mulți ani de colectivul tehnic al lotului național de cadeți. Anul trecut am avut șase băieți la tabăra Federației, iar cei doi au disputat și jocuri. Pe măsură ce timpul trece ramân în atenția loturilor naționale doar sportivii cu aptitudini deosebite și care dau dovadă de seriozitate. Îmi doresc foarte mult să se numere și ei printre aceștia pentru că îi cunosc și le știu valoarea”, a declarat pentru Est News profesorul Liviu Gugleș. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: