Home / Sport / Drum liber spre un nou titlu național, al patrulea consecutiv, pentru echipa de rugby tag mixt a Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad

Drum liber spre un nou titlu național, al patrulea consecutiv, pentru echipa de rugby tag mixt a Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad

Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” Bârlad e în cărți pentru a-și îmbogăți panoplia de trofee, după ce a obținut calificarea la faza finală a Gimnaziadei la rugby tag mixt.

Echipa pregătită de Bogdan Jora a devenit campioană națională anul trecut, la Suceava. Cu un an înainte reușise aceeași performanța, chiar la Bârlad. Acestea nu sunt singurele performanțe reușite de echipa școlii bârlădene la rugby tag. Palmaresul ei este impresionant – a fost campioană națională de cinci ori și a reușit să își apere titlul de trei ori. A fost cea mai bună din țară în anii 2012, 2013, 2015, 2016 și 2017. Alte două medalii, de bronz și argint, au fost cucerite de rugbyștii Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad în 2008, respectiv 2016 (ciclu primar).

Bârlădenii au avut câștig de cauză în meciul pentru locurile I – II la faza zonală, în fața omologilor de la Gura Humorului, reprezentanta județului Suceava, după ce au reușit să marcheze nouă eseuri, față de șase ale adversarilor. Performanța echipei de rugby tag mixt a Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad este cu atât mai mare cu cât la Gura Humorului este centru olimpic de rugby. Anterior, în semifinale, Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” Bârlad a învins formația ieșeană, cu un raport al eseurilor de 11 – 8. La competiție au participat echipele câștigătoare la fazele județene din Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui.

“Meciurile au fost destul de strânse, dar nu s-a pus problema câștigătoarei în niciun moment, am condus de la un capăt la celălalt. În cele din urmă am reușit să ne departajăm decisiv, fără prea mari emoții. Sunt mulțumit de evoluția copiilor care se comportă bine atât la antrenamente cât și la jocuri. Au luptat exemplar și au muncit mereu fără a căuta scuze. Interesul nostru cel mai mare în ce îi privește este să facă pasul spre echipele de juniori ale Clubului Sportiv Școlar din localitate, iar de acolo spre loturile naționale. Îi văd capabili de acest lucru pe mulți dintre ei. Nivelul competiției este extrem de ridicat, echipele sunt din ce în ce mai bine pregătite odată cu dezvoltarea acestei ramuri sportive de-a lungul anilor în întreaga țară. Dar până plecăm la Izvorani avem timp să punem totul la punct pentru a face o figură frumoasă. Pe noi ne ajută foarte mult faptul că facem foarte multe jocuri de pregătire cu echipa de la Liceul Pedagogic, pregătită de Dan Tufaru. Jucăm cu cei de la liceu de trei ori pe săptămână și astfel când intrăm în competiție cu cei de la gimnaziu meciul devine mai ușor. De altfel și echipa de acolo este formată tot din foști componenți ai Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu”. Sunt campionii din anii trecuți”, a declarat pentru Est News Bogdan Jora, antrenorul echipei de rugby tag mixt a Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad.

Din echipa de rugby tag a Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad fac parte Fabian Bunu (căpitan), Andrei Rășcanu, Sebastian Bogdan, Alexandru Pomană, Ștefan Popa, Ștefania Mihok, Antofi Alexandra, Rareș Mârzac, Marian Pelin, Sebastien Tofan, Valentina Ichim, Ovidiu Pântea și Iustin Neagu.

Faza națională va avea loc la Izvorani, în perioada 7 – 9 mai. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: