Home / Justitie / Dosarul șoferului împușcat mortal de polițistul Vizitiu, instrumentat de Parchetul General

Dosarul șoferului împușcat mortal de polițistul Vizitiu, instrumentat de Parchetul General

Dosarul șoferului împușcat mortal în cap de polițistul Mihai Viziteu în urmă cu o lună va fi instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în urma cererii făcută de către avocatul soției victimei și aprobată de procurorul general al României. Multe din persoanele implicate în acest caz, cum ar fi colega lui Vizitiu care se afla cu acesta în momentul în care s-a petrecut tragedia, soția tânărului împușcat, mai mulți martori ai incidentului și chiar polițiști criminaliști care au făcut cercetări la fața locului au fost chemați la audieri, în următoarele două zile, de către procurorul desemnat să cerceteze acum cazul.

Polițistului Mihai Vizitiu, din cadrul Biroului Rutier Vaslui, cel care, pe 15 martie, l-a împușcat mortal cu pistolul din dotare pe un șofer în vârstă de 26 de ani care fusese blocat în trafic pe motiv că nu deținea permis de conducere, va fi anchetat de către procurorii Parchetului General. Cercetările în acest caz au fost preluate de către Parchetul de pe lângă ICCJ în urma cererii adresată, încă de luna trecută, procurorului general de către soția tânărului împușcat.

Solicitarea noastră este întemeiată pe circumstanțele existente până la acest moment specifice cauzei, respectiv comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui prin care s-a adus la cunoștința publicului larg că s-a pus în mișcare acțiunea penală față de polițist pentru omor, ca în decurs de o oră, în baza raportului preliminar al necropsiei, același Parchet să procedeze la schimbarea încadrării juridice în ucidere din culpă, urmând ca a doua zi de la aceasta să fie emisă o nouă poziție a procurorului Șef Armeanu Sorin, în sensul că ”nu are nicio relevanță încadrarea juridică”, întrucât aceasta rezultă din coroborarea tuturor probelor care sunt specifice speței, ceea ce se putea întâmpla și la prima schimbare de încadrare, care, în mod evident, a fost făcută părtinitor, fără temei juridic. Pentru celeritatea soluționării dosarului și pentru faptul că acest caz este mediatizat excesiv și a înlătura orice suspiciune cu privire la părtinirea locală față de polițistul învinuit, solicităm preluarea cazului în vederea desfășurării urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe principiul ”cine poate face mai mult poate face și mai puțin” și pentru înlăturarea oricărei suspiciuni publice cum este prezentat în presa locală și centrală acest caz de ”încercare de mușamalizare a vinovăției polițistului învinuit”, se arată în cererea făcută de către Andreea Mădălina Munteanu, soția șoferului.

Odată cu admiterea cererii, mai multe persoane a căror nume apar în dosar au fost chemate la audieri, miercuri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, de către noul procuror desemnat în acest caz. Este vorba despre soția tânărului împușcat, colega polițistului care se afla cu acesta în momentul în care s-a petrecut tragedia, șeful de post de la Pușcași și patru martori ai incidentului. De asemenea, vor fi audiați, în cursul zilei de joi, și criminaliștii care au desfășurat cercetări la locul unde s-a petrecut incidentul, respectiv Zona Industrială a municipiului Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

ULTIMA ORĂ: Accident învăluit în mister la Roșiești, pe E 581. Un șofer a ”zburat” cu un Audi A6 după care a fugit de la locul faptei

Un accident învăluit în mister ...

Vasluian reținut pentru tâlhărie

Politiștii vasluieni au retinut un ...

UPDATE: Și-a completat garderoba cu o bluză furată dintr-un magazin din Bârlad

UPDATE: Tânara care a subtilizat ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: