Google+
Home » Administratie » Goscom Vaslui majorează tarifele de salubritate cu 13%

Goscom Vaslui majorează tarifele de salubritate cu 13%

Ajustarea tarifelor este cauzată, în principal, de creșterea salariului minim brut garantat în plată, de scumpirea materialelor, combustibililor, lubrifianților și a pieselor de schimb, precum și de cheltuielile cu transportul și depozitarea deșeurilor în județul Brăila.

Populația și agenții economici din municipiul Vaslui vor plăti mai mult pentru serviciile de salubritate. Societatea Goscom Vaslui SA va majora tariful lunar cu 13%, de la 9,7 lei/persoană, la 11 lei de persoană, pentru populație, și tot cu 13% pentru agenții economici, de la 97,83 lei/ metrul cub ( fără TVA), la 110,92 lei/mc (fără TVA).

Având 37.000 de contracte cu populația municipiului și 1.184 de contracte cu persoanele juridice din Vaslui, serviciul de salubrizare a estimat o cantitate de un metru cub pe an pentru persoanele fizice și o cantitate de 23.000 de metri cubi pe an pentru agenții economici, conform rapoartelor de producție ale societății.

Noile tarife se vor aplica pentru prestațiile din această lună și vor fi plătite începând cu luna mai.

Necesitatea actualizării tarifelor este cauzată de creșterea salariului minim brut garantat în plată (1.900 lei), de transferul contribuțiilor de asigurări sociale de la angajator la salariat precum și de scumpirea materialelor, combustibililor, lubrifianților și a pieselor de schimb. Au fost luate în calcul și cheltuielile cu utilitățile (gaz, energie electrică și apă), costurile pentru echipamentul de protecție, cheltuielile de întreținere și reparații din sectorul auto, costurile cu tichetele de masă pentru personalul alocat activității de colectare, transport și depozitare, precum și cheltuielile pentru transportul și depozitarea deșeurilor (1250 tone lunar) în localitatea Muchea, județul Brăila.

Ultima modificare a prețurilor, pentru serviciile practicate de Goscom, a fost în ianuarie 2017. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: