Google+
Home » Justitie » Jaf uriaș la SC Vanbet: 800.000 de lei dispăruți peste noapte, iar hoțul este de negăsit!

Jaf uriaș la SC Vanbet: 800.000 de lei dispăruți peste noapte, iar hoțul este de negăsit!

de Simona MIHĂILĂ

Zeci de polițiști sunt în alertă după ce un hoț a prădat firma vasluiană Vanbet furând din casierie năucitoarea sumă de 800.000 de lei (8 miliarde de lei vechi), fiind cea mai mare spargere cu care s-a confruntat până acum SC Vanbet.

Sursa foto: Viata libera

Ulțimul mare furt din societate a avut loc în luna ianuarie a acestui an, suma sustrasă fiind de 60.000 de lei. Mărunțiș în comparație cu prejudiciul de acum.

De astă dată, jaful a avut loc la punctul de lucru din Bucești, situat pe raza județului Galați, în noaptea de 14 spre 15 februarie. De atunci, întreaga poliție gălățeană este pe urmele hoțului care a intrat, parcă, în pământ.

Furtul banilor a fost descoperit de contabila firmei, luni, 16 aprilie, la începerea programului de lucru, când a găsit ușa biroului larg deschisă. Cei 800.000 de lei erau toți în casierie, suma reprezentând încasările de la mai multe puncte de lucru din zonă. Sunt semnale foarte clare că hoțul ar putea fi din interiorul fermei, întrucât responsabilii punctului de lucru Bucești au constatat că încuietorile ușilor nu au fost forțate.

”Nu avem nicio bănuială, nu putem suspecta niciun salariat și nici indicii nu avem. Având în vedere că ușa nu a fost forțată, toată lumea se gândește că este cineva din interior, dar eu nu pot să mă gândesc că salariații noștri au făcut așa ceva. Pur și simplu, nu cred. Fluctuația de persoane în fermă este foarte mare și nu mă refer la angajați. Vine tot felul de lume pe aici, sunt tot felul de oameni. Din rândul nostru nu pot acuza pe nimeni, nu am indicii, nu am remarcat modificări de comportament la vreunul… Efectiv, nu cred că hoțul este din rândul salariaților”, ne-a declarat Jenica Nicula, șefa punctului de lucru din Bucești.

Misiunea polițiștilor de identificare a autorului este îngreunată de faptul că încăperea în care se aflau banii nu era dotată cu sisteme de supraveghere video.

”În cauză, a fost deschis dosar de cercetare penală pentru furt calificat. S-au făcut verificări la fața locului, au fost ridicate amprente, luate declarații, însă, deocamdată, autorul este necunoscut”, a declarat, pentru Est News comisar Gabriela Ana Costin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Galați.

 

Lovituri în serie pentru SC Vanbet

Sursa foto: wowbiz.ro

Spargerea din ianuarie, când au fost furați 60.000 de lei, a avut loc la sediul din comuna Banca a SC Vanbet, autorul fiind chiar șoferul firmei, Cătălin Lihor. Un individ cu antecedente penale, autor al mai multor jafuri, atât în țară, cât și în Spania. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, după ce s-a asigurat că nu este observat de nicio persoană, Lihor Catalin a sărit gardul în incinta Vanbet și, cu o scândură, a spart geamul unei uși de acces. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

”Inculpatul a pătruns în sediul societății comerciale și după ce a traversat câteva încăperi din care nu a sustras niciun obiect, s-a apropiat de ușa casieriei pe care a spart-o cu piciorul. Dintr-o cutie așezată pe podeaua caseriei, sub un birou, inculpatul Lihor Catalin a sustras mai multe pungi cu bani și bonuri de masă, după care a părăsit clădirea prin același loc”, se arată în referatul procurorilor.

 

Pagube imense și un serios prejudiciu de imagine: Fănel Bogos, patronul firmei, condamnat la închisoare cu suspendare

O altă lovitură serioasă, de astă dată, de imagine, a fost primită de Vanbet luna trecută, când Fănel Bogos, patronul firmei, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru dare de mită. Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Bacău, după ce, în aprilie 2016, Bogos a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația că a mituit-o pe Carmen-Carleta Bodea, șefa de atunci a Direcției Sanitare veterinare Bacău, pentru a modifica rezultatul analizelor asupra ouălor produse de firma Vanbet.

În rechizitoriul întocmit, procurorii anticorupție au arătat următoarele: ”La data de 08 ianuarie 2016, inculpata Bodea Carmen-Carleta a primit de la inculpatul Bogos Fănel, administrator al mai multor societăți comerciale, suma de 3.000 lei, în legătură cu atribuțiile sale de director executiv al DSVSA Bacău. Banii respectivi au fost primiți de inculpată pentru a prelua probe (ouă) puse la dispoziție de omul de afaceri, în scopul efectuării analizelor asupra acestora cu încălcarea procedurilor interne privind achitarea contravalorii analizelor solicitate și în scopul influențării rezultatelor analizelor asupra acestor produse alimentare.”

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: