Home / Administratie / La Vaslui, autoritățile locale se implică în integrarea copiilor proveniți din medii vulnerabile

La Vaslui, autoritățile locale se implică în integrarea copiilor proveniți din medii vulnerabile

Sute de copii proveniți din medii vulnerabile vor beneficia de rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, dar și de excursii și tabere.

Autoritățile locale din municipiul Vaslui vor încheia un protocol de colaborare cu Școala Gimnazială „Al.I.Cuza” Vaslui pentru a putea cofinanța un proiect care își propune prevenirea și diminuarea părăsirii timpurii a școlii pentru 587 de copii.

Implementarea acestui proiect va aduce plus valoare în dezvoltarea unui sistem educațional incluziv, bazat pe integrarea copiilor proveniți din medii vulnerabile și oferirea de șanse egale de dezvoltare personală și educațională, și va reduce rata abandonului școlar timpuriu a sistemului educațional la nivelul Școlii Gimnaziale „Al.I.Cuza” Vaslui și Grădiniței cu program prelungit nr 9. Copiii vor fi încurajați să participe activ la actul educațional, fiind stimulați de un mediu prietenos, de existența unui program de tip <Școală după Școală> și de activități extracurriculare” , se arată în proiectul de hotărâre ce va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local Vaslui din 26 aprilie.

Cei 587 de copii sunt situați în zona de circumscripție a Școlii Gimnaziale „Al.I.Cuza” Vaslui și Grădiniței cu program prelungit nr.9. Aceștia se vor bucura de sprijin material (rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte), de o gamă largă de activități extracurriculare (cercuri, tabere, excursii, workshop-uri, vizite de informare la licee pentru elevii claselor a VIII-a) menite să contribuie la dezvoltarea personală a copiilor și să faciliteze tranziția acestora la următorul ciclu de învățământ. Părinții sau tutorii acestora vor beneficia de educație și consiliere parentală. În programul de tip «Școală după Școală» vor fi incluși 120 de elevi.

În vederea îmbunătățirii competențelor cadrelor didactice, personalului de sprijin și de management, pentru 65 de profesori , va fi facilitat accesul la cursuri de formare.

Valoarea proiectului este de aproape 5,7 milioane de lei (fonduri nerambursabile europene și din bugetul național), autoritățile locale vasluiene contribuind cu 2% din această sumă. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Coronavirusul lovește în economia județului Vaslui: 2.700 contracte de muncă au fost suspendate

de Dănuț CIOBANU  În județul Vaslui au fost suspendate, ...

Doi șoferi, prinși băuți la volan în Negrești, în plină criză de coronavirus

Doi conducători auto au fost prinși băuți la volan ...

Nicu Palade va conduce Locativa Vaslui și după ieșirea societății din insolvență

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința extraordinară ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: