Home / Justitie / Spitalele din Vaslui, Bârlad și Huși funcționează fără autorizație de la ISU

Spitalele din Vaslui, Bârlad și Huși funcționează fără autorizație de la ISU

Spitale din Vaslui, Bârlad și Huși funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, în ciuda faptului că cei din conducerile unităților medicale au fost sancționați și avertizați în repetate rânduri pentru a intra în legalitate. Problemele identificate de inspectorii ISU Vaslui sunt diverse, cum ar fi lipsa unor uși antifoc, căi de acces insuficient de largi sau instalații electrice neconforme.

Cele trei spitale din municipiile județului nostru funcționează ilegal, cel puțin din punct de vedere al securității la incendiu. Situația a fost făcută publică, marți, de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui care a anunțat că Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad și Spitalul Municipal ”Dimitrie Castrioan” Huși nu sunt autorizate de pompieri pentru desfășurarea activității. Și asta în ciuda avertismentelor și sancțiunilor aplicate în repetate rânduri în ultimii ani. Astfel, pe lângă amenzile de 5.000 de lei date în 2016 de inspectorii ISU, fiecare din cele trei unități sanitare a primit avertismente atât anul trecut cât și în prima parte a acestui an. Nu a scăpat de sancțiuni nici măcar SJU Vaslui, unitate pentru care s-au cheltuit peste 15 milioane de euro, fonduri europene, în vederea reabilitării, modernizării și dotării spitalului.

La Spitalul Județean de Urgență Vaslui, sunt multe probleme, cum ar fi lățimea căilor de acces, lipsă uși antifoc sau instalații electrice neconforme. Toate aceste deficiențe pot fi reparabile sau compensate. Dacă se vrea să se intre în normalitate, nu există ”nu se poate”. Inspectoratul pentru Situații de Urgență are disponibilitate de a oferi asistență tehnică de specialitate tuturor celor interesați”, a declarat, marți, prim-adjunctul șefului ISU Vaslui, Niculae Tătaru.

Reprezentanții ISU Vaslui susțin că, în urma fiecărui control, pe lângă sancțiuni, conducerile spitalelor au fost avertizate să intre în legalitate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine nu respectă depozitarea selectivă a deșeurilor la Bârlad? Cetățenii sau Urbana?

de Mihaela NICULESCU   Bârlădenii sunt, ...

Un bărbat din Bălțați și-a înjunghiat fratele după o ceartă la băutură

A trecut razant pe lângă moarte! ...

Copil accidentat pe o trecere pentru pietoni din Vaslui. Șoferul, amendat și lăsat fără permis

Un copil de 9 ani a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: