Google+
Home » Social » Începe festivalul de cântece și dansuri tradiționale românești, la Vaslui

Începe festivalul de cântece și dansuri tradiționale românești, la Vaslui

Ajuns la cea de-a XV ediție, Festivalul concurs Cântec drag din plai străbun” se va desfășura în zilele de 27 și 28 aprilie, la Vaslui. Intrarea este liberă.

S-au înscris 118 concurenți din județul nostru, dar și din Galați, Tulcea, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Iași, Târgu Neamț, Bacău, Buzău, Călărași, Argeș, Prahova, Harghita, din București și Republica Moldova.

Festivalul-concurs oferă, ca de obicei, un cadru de afirmare iubitorilor muzicii populare românești și se adresează soliștilor vocali și instrumentiști, grupurilor vocal-instrumentale și coregrafice, care se apropie cu dragoste și respect de cântecele și dansurile tradiționale românești din fiecare zonă folclorică. Concurenții se vor întrece pe categorii de vârstă (până la 11 ani, 12-17 ani, respectiv 18-30 de ani) în cadrul a cinci secțiuni: soliști vocali, soliști instrumentiști, grupuri vocale, ansambluri folclorice și formații de dansuri populare.

Manifestarea va avea loc în Sala Mare a Casei de Cultură, sâmbătă și duminică, începând cu ora 10.00, și va fi prezentată de interpreta Teodora Panainte și de Adrian Iulian Bentu. Duminică, vor evolua în recital Constantin Bahrin, Nicoleta Iancu și câștigătoarea ediției precedente, Petronela Bârsen, din Motru (Gorj).

„Ne dorim ca numărul concurenților să fie dublat de calitatea interpretărilor, astfel încât scopul nostru, de a promova tinerele valori, să fie îndeplinit. Intrarea este liberă și îi invităm pe toți vasluienii să asiste la două zile de spectacol, în care le garantăm nu numai că vor vedea copii și tineri foarte talentați, dar vor asista și la un regal al muzicii populare românești autentice”, a declarat Ionel Bordeianu, directorul Casei de Cultură Constantin Tănase” Vaslui.

Festivalul-concurs este organizat de Casa de Cultură Constantin Tănase”, Primăria Vaslui și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: