Google+
Home » Invatamant » Studenții vasluieni vor putea merge gratis cu trenul

Studenții vasluieni vor putea merge gratis cu trenul

Studenții, masteranzii și doctoranzii vor beneficia de gratuitate la biletele de tren, indiferent de vârstă.

De vineri, 27 aprilie, toți studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență (licență, master, doctorat) în cadrul instituțiilor acreditate de stat, indiferent de vârstă, vor putea merge gratis cu trenul, conform Legii nr. 95/2018 privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanțării învățământului, apărută marți în Monitorul Oficial. Actul normativ va intra în vigoare la data de 27 aprilie 2018.

Până acum, numai studenții în vârstă de până la 26 de ani beneficiau de gratuitate la transportul feroviar. Limita de vârstă a fost însă contestată de mai multe voci în ultimul an, fiind considerată discriminatorie.

Pentru a beneficia de gratuitate, studenții trebuie să fie înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate. Gratuitatea este valabilă doar pentru transportul la clasa a II-a a trenurilor și doar pentru călătoriile în țară. La achiziționarea biletelor, studenții trebuie să prezinte legitimația de transport eliberată de instituția de învățământ la care sunt înscriși, precum și un act de identitate. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: