Home / Invatamant / Cercul pedagogic susținut de Grădinița nr. 9 din Bârlad, o reușită confirmată și de oaspeții din Republica Moldova

Cercul pedagogic susținut de Grădinița nr. 9 din Bârlad, o reușită confirmată și de oaspeții din Republica Moldova

de Mihaela NICULESCU

Bucurie, culoare, exuberanță, muzică, poezie, bun gust și profesionalism. Acestea au fost ingredientele cu care Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 din Bârlad și-a întâmpinat oaspeții ieri, când s-a desfășurat comisia metodică a directorilor de grădinițe din județul Vaslui. Tema cercului pedagogic, găzduit și susținut de Grădinița nr. 9, a fost „Exemple de bună practică în realizarea proiectului de dezvoltare instituțională a grădiniței”.

Anișoara Munteanu, directoarea unității de învățământ preșcolar, a prezentat proiectul de dezvoltare instituțională a grădiniței pe care o coordonează, pașii procesului instructiv – educativ care au fost făcuți în această unitate, considerentele teoretice și practice, dar și o evaluare a proiectului tematic „Fantezii de Primăvară”.

Programul artistic pe care cadrele didactice l-au pregătit împreună cu preșcolarii, intitulat «Fantezii de Primăvară», a evidențiat conținuturi ale proiectului tematic aflat în derulare «Primăvara», cu sub tema «Vestitorii primăverii, fenomene, mărțișoare, flori, insecte, păsări» și un proiect de o săptămână cu numele «Paștele la români». Am valorificat aptitudinile artistice ale copiilor prin curriculum la decizia grădiniței, respectiv: dans, teatru, muzică, colaborarea cu părinții în confecționarea costumelor, dar și colaborarea cu instituții din comunitatea locală, precum Primăria, Clubul Școlar Sportiv, Teatrul «Victor Ion Popa», mass – media și nu în ultimul rând Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui. S-a dorit crearea unui amalgam de trăiri emoționale, prin intermediul muzicii, dansului, decorului, atitudinilor, de trăiri patriotice în anii centenarului”, ne-a declarat Anișoara Munteanu.

Au participat, alături de conducerea ISJ Vaslui, viceprimarul orașului, Roxana Miron Feraru, cei 30 de directori de grădinițe din județ și patru directori de grădinițe din Republica Moldova, împreună cu inspectorul general al Inspectoratului Republican al Moldovei. De un an se află în desfășurare un proiect transfrontalier între Inspectoratul Școlar al Republicii Moldova și Inspectoratul Școlar al Județului Vaslui, cu scopul realizării schimbului de experiență între școlile și grădinițele celor doi parteneri. Participanții au rămas impresionați de activitatea desfășurată la Grădinița nr. 9, inclusiv de spectacolul prezentat de preșcolarii unității, dar mai ales de conceptul acestuia și de ideile valorificate de educatoare, care, împreună cu copiii, s-au întrecut pe ei înșiși. Participanții nu au putut trece cu vederea efortul făcut de educatoarele Grădiniței nr. 9 în crearea decorurilor de o mare complexitate, dar și cu valoare artistică. Cele prezentate au reușit să capteze total atenția oaspeților pe parcursul celor 45 de minute, în care preșcolarii au demonstrat calitatea procesului educativ care se desfășoară în Grădinița cu Program Prelungit nr. 9.

Invitații moldoveni, aflați pentru prima oară la Bârlad, au declarat că schimbul de experiență a fost deosebit de eficient și că vor pune în practică multe din metodele prezentate în cadrul cercului pedagogic desfășurat la această grădiniță model.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

La Bârlad, o investiție de 6 milioane de lei se degradează înainte de a fi recepționată

Sala de sport a Școlii ...

Liceul “Dimitrie Cantemir” Fălciu, în sărbatoare de ziua patronului spiritual

Cei peste 610 de preșcolari ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: