Home / Invatamant / Profesorul bârlădean Marcel Proca, invitat de Familia Regală la Palatul Elisabeta

Profesorul bârlădean Marcel Proca, invitat de Familia Regală la Palatul Elisabeta

Marcel Proca, cunoscutul profesor de istorie din Bârlad și pasionat cercetător al istoriei locale, a fost invitat de Casa Regală pentru a participa pe 10 mai, de Ziua Regelui, la Garden Party.

Profesorul bârlădean crede că invitația a venit ca urmare a faptului că în ultima sa carte “Bârladul și marele război” a alocat un spațiu generos legăturilor dintre monarhie și Bârlad.

“Invitația pe care am primit-o mă onorează și cred că vine în urma faptului că am fost preocupat de legăturile dintre monarhie, Bârlad și Zorleni, cercetările mele fiind publicate în cartea «Bârladul și marele război», o treime din volum fiind alocată tratării acestei teme. Cred că aceste lucruri au ajuns la cunoștința majestăților lor regale, Prințesa Margareta și Prințul Radu Duda”, ne-a mărturisit profesorul Marcel Proca.

După revenirea în țară Familia Regală a ales ziua de 10 mai pentru organizarea petrecerii, în grădina Palatului, cunoscută sub numele de Garden Party, marcând astfel ziua de 10 mai ca sărbătoare națională a României și ca zi de naștere a României moderne. Reînnoind tradiția, regele Mihai găzduia anual, începând din 2010, un Garden Party la Palatul Elisabeta. Tradiția este dusă mai departe de prințesa Margareta și Prințul Radu Duda.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

La Bârlad, o investiție de 6 milioane de lei se degradează înainte de a fi recepționată

Sala de sport a Școlii ...

Liceul “Dimitrie Cantemir” Fălciu, în sărbatoare de ziua patronului spiritual

Cei peste 610 de preșcolari ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: