Google+
Home » Social » Se fac plățile pentru motorina agricolă

Se fac plățile pentru motorina agricolă

Plata sprijinului financiar acordat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a început la jumătatea acestei luni.

Beneficiarii ajutorului de stat sunt producătorii care exploatează terenuri agricole cu scopul obținerii producției, cei care dețin, cresc sau exploatează animale, organizațiile de îmbunătățiri funciare și organismele sau organizațiile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol. Plata este aferentă cantităților de motorină utilizate de agricultori în perioada 1 octombrie- 31 decembrie 2017.

Tot în această perioadă, până la 30 aprilie inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantitățile de motorină achiziționate și utilizate în agricultură, aferente perioadei ianuarie- martie 2018, a anunțat ieri Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre rata accizei standard și rata accizei reduse (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,7385 lei/litru.

Cererile de plată pentru rambursare se depun însoțite de documente doveditoare, cum ar fi situația centralizatoare a cantităților de motorină achizitionate sau utilizate la lucrări mecanizate, aferente perioadei pentru care solicită acordarea ajutorul de stat prin rambursare, copie a facturilor sau bonurilor fiscale de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanților, copie a documentelor de identitate și a documentelor de înregistrare, în cazul în care au intervenit modificări față de cererea de acord pentru finanțare, adeverință în original de la Registrul agricol, cu suprafețele aflate în exploatare, în cazul în care au intervenit modificări față de cererea de acord pentru finanțare. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: