Home / Administratie / De câteva săptămâni, locatarii unei scări de bloc din Bârlad trăiesc ca într-o hazna

De câteva săptămâni, locatarii unei scări de bloc din Bârlad trăiesc ca într-o hazna

de Mihaela NICULESCU

De trei săptămâni, locatarii blocului D5 de pe str. Vasile Pârvan din Bârlad asistă cum mizeria revărsată din canalizarea înfundată a pus stăpânire pe scara A. Scara lor este inundată de un miros insuportabil de fosă septică, după ce canalizarea a cedat și a umplut de dejecții două apartamente de la parter.

Cel mai afectat este apartamentul 3, în care a locuit o bătrână, iar de patru ani, de când aceasta a murit, este închis. Urmașii bătrânei nu au bani nici să dezbată moștenirea și nici să achite cei 5.000 de lei, datoriile la utilități ale fostei proprietare. Cu atât mai puțin îi interesează să participe la rezolvarea problemelor gospodărești din bloc.

Dacă în acel apartament nu locuiește nimeni, alături stă o femeie cu doi copii, care, de dinainte de Paști curăță zilnic apartamentul său dar și holul de la parterul blocului.

Nu știu ce să mai fac! Mi-a intrat în casă toată mizeria – urină, fecale, tot felul de resturi aruncate de vecini în canalizare, care au ajuns la mine în casă. Spăl cu clor zilnic, dar mirosul nu dispare. De când a dat pe din afară canalizarea la apartamentul vecin, nu mai am liniște. Sunt nevoită să-mi schimb parchetul, dar dacă va răbufni din nou mizeria ce voi face?”, ne-a declarat afectată locatara de la parter.0

În timp ce aceasta se zbate să-și ferească locuința de dejecțiile provenite din apartamentul vecin nelocuit, majoritatea celorlalți locatari ai blocului stau nepăsători, atâta vreme cât nu sunt direct afectați.

Nu am chemat Aquavas-ul pentru că serviciile dumnealor trebuie plătite, iar cei mai mulți locatari nu vor să dea bani. Nu îi interesează desfundarea canalizării, deși de aproape o lună simt și ei mirosul acesta îngrozitor, dar se pare că nu îi deranjează. Cea mai afectată este vecina de la parter, care suferă acum din cauza celor de la etaje, care aruncă în closet tot felul de deșeuri voluminoase, cu care s-a înfundat canalizarea. Aquavas-ul, dacă vine, nu poate să intre în casa proprietarului, dacă acesta nu este de față. Cheia de la apartament este la un vecin, dar de unde să o luăm noi pe fiica fostei proprietare, care am înțeles că locuiește în comuna Bogdana?”, a explicat un locatar de la etajul I.

Blocul D5 nu mai face parte din nicio asociație de proprietari, oamenii retrăgându-se cu mulți ani în urmă din asociație, din cauza fostului administrator care nu era un bun gospodar și în plus a fugit cu banii încasați. Locatarii din bloc nu au pe nimeni care să-i reprezinte și nici nu dau vreun semn că și-ar dori acest lucru. În astfel de cazuri, apelează la presă sau pasează răspunderea către locatarii în ale căror locuințe apar problemele, uitând că absolut toți trebuie să participe organizatoric și financiar la rezolvarea problemelor din condominiu. Indiferența proprietarilor din blocul D5 este cu atât mai mare cu cât nici până la această oră nu au reușit să repare țevile de apă avariate la parter și la etajul 3. Preferă să plătească lunar câte 16 metri cubi de apă pierderi, în loc dea bani pentru repararea acestora. Aceștia arată spre Primărie și spre Direcția de Sănătate Publică, care, la urma urmelor, nu pot face altceva decât să aplice niște avertismente sau amenzi pentru punerea în pericol a sănătății publice din cauza focarului de infecție.

De Paște, au stat în același miros, de 1 Mai vor suporta aceleași miasme, iar dacă nu se vor implica, inclusiv financiar, îi va găsi Crăciunul în aceleași condiții.

About Mihai Vasile

x

Check Also

O mașină a Aquavas Bârlad, implicată într-o tamponare pe Bulevardul Epureanu

O șoferiță din Zorleni a ...

Deținuții încarcerați la Vaslui au sărbătorit cu elevi și profesori de liceu Ziua Educației în Penitenciare

Câteva sute de deținuți încarcerați ...

Trafic infernal în județ, soldat și cu accidente, din cauza pelerinajului spre Mitropolia Moldovei

Valorile de trafic au crescut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: