Google+
Home » Social » Ce a fost și ce-a rămas din Fanfara „Bârlădeanca”! În amintirea vremurilor bune, muzicanții i-au încântat cum au putut pe bârlădeni, de Ziua Muncii

Ce a fost și ce-a rămas din Fanfara „Bârlădeanca”! În amintirea vremurilor bune, muzicanții i-au încântat cum au putut pe bârlădeni, de Ziua Muncii

de Mihaela NICULESCU

Ieri, 1 mai, a fost o zi obișnuită pentru majoritatea bârlădenilor. Nimic din atmosfera orașului nu dădea impresia că este sărbătoare, Ziua Muncii, cu excepția faptului că străzile erau mai goale, iar traficul redus.

Un accent timid de sărbătoare s-a simțit pe la ora prânzului, în Parcul “Victor Ion Popa”, unde Fanfara “Bârlădeanca” (ce a mai rămas din ea) a cântat câteva zeci de minute. Bârlădenii aflați în parc, majoritatea pensionari, s-au bucurat să asculte muzica tinereții lor, pe care cu câțiva ani în urmă o ascultau în fiecare weekend în chioșcul din Grădina Publică.

Fanfara “Bârlădeanca” a cântat ieri și în Grădina Publică, dar cei prezenți au constatat o diferență mare între prestanța fanfarei de acum și cea din urmă cu trei ani. Membrii fanfarei nu mai poartă uniformele albe impecabile care atrăgeau ochiul privitorului, și asta pentru că hainele s-au uzat și nu mai pot fi îmbrăcate. Consiliul Local actual nu manifestă niciun fel de interes față de această fanfară, care a fost reactivată în mandatul primarului Constantin Constantinescu. Nu s-au alocat sume nici pentru uniforme, nici pentru înlocuirea instrumentelor vechi și nici pentru plata muzicanților, așa cum se întâmpla în anii din urmă. Primarul Boroș îi duce cu vorba pe cei de la “Bârlădeanca”, promițându-le că îi vor ajuta, dar până una alta oamenii speră și cântă din când în când “pro bono”. Probabil că Sărbătoarea Muncii, cunoscută ca și Ziua de Armindeni, nu va mai fi sărbătorită în curând în orașul Bârlad, având în vedere rata șomajului foarte ridicată, cât și numărul crescut al celor fără niciun loc de muncă. Cum ar putea aceștia să sărbătorească Ziua Muncii, când nu muncesc? Cei care încă au șansa de a avea un job, mai ales la stat, au petrecut minivacanța de 1 Mai în afara orașului, iar ceilalți, cu slujbe mai prost plătite, în special din mediul privat, au făcut un grătar la iarbă verde. Asta în cazul în care au fost liberi de 1 Mai.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: