Home / Invatamant / Distracția costă! Toți cei 70.000 de elevi și preșcolari din județ vor învăța sâmbătă!

Distracția costă! Toți cei 70.000 de elevi și preșcolari din județ vor învăța sâmbătă!

Toți cei aproape 70.000 de elevi și preșcolari din județul nostru vor învăța sâmbătă pentru a recupera ziua liberă dată de guvern pe 30 aprilie. Inspectoratul Școlar Vaslui nu a fost de acord cu propunerile unor școli de a învăța câte două ore în plus în fiecare zi până la recuperarea orelor pierdute luni.

Orice distracție costă. Și asta o vor simți din plin, la sfârșitul acestei săptămâni, atât cei aproape 70.000 de elevi și preșcolari din județ cât și cele 7.000 de cadre didactice din învățământul vasluian. Minivacanța de 1 Mai îi va costa pe toți aceștia un week-end, pe care îl vor pierde. Astfel, sâmbătă, se va recupera ziua liberă dată de către guvern pe 30 aprilie, urmând a se face cursurile din acea zi.

Toate conducerile unităților de învățământ au fost informate încă de săptămâna trecută, după apariția hotărârii de guvern, că vor avea obligativitatea recuperării orelor de luni. Întrucât majoritatea școlilor au program și după-amiaza, nu s-a acceptat ca orele să fie recuperate sub o altă formă, cum ar fi două ore în fiecare zi”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Cristina Botan.

Pe lângă cadrele didactice, alți mulți bugetari din județ vor recupera, sâmbătă, ziua de 30 de aprilie din minivacanța recent încheiată. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

Cinci elevi și doi profesori de la Școala ”C. Parfene”, participanți la un proiect în Finlanda

Cinci elevi din clasa a VII-a A de la ...

Eforturi ale CPRUVVF Bârlad pentru prevenirea violenței domestice

„Să exmatriculăm violența!”. Sub acest slogan, Centrul de Primire ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: