Google+
Home » Social » Mai sunt 8.000 de carnete de muncă neridicate, la ITM Vaslui

Mai sunt 8.000 de carnete de muncă neridicate, la ITM Vaslui

Cei care nu au carnetelor de muncă trebuie să se prezinte la ITM Vaslui pentru a le lua, mai ales că doar cu aceste documente pot proba vechimea în muncă.

La această dată Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui mai are în gestiune 7.838 carnete de muncă nepredate titularilor, din care 4.213 la Vaslui, 2.054 la Bârlad și 1.571 la Huși. În vederea intensificării procesului de predare-primire a carnetelor de muncă facem apel la instituțiile mass media vasluiene să mediatizeze importanța intrării în posesia titularului a carnetului de muncă, ținând cont că potrivit art. 279, alin. 1 din Codul Muncii «vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă»”, a precizat Alin Mocanu, inspector șef adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.

Pentru angajatori, înmânarea carnetelor de muncă se va face către reprezentantul legal al unității care se va prezenta cu ștampila unității (sau către altă persoană împuternicită, în scris, de către reprezentantul legal). La rândul lor, angajatorii trebuie să restituie carnetele titularilor.

În prezent evidența salariaților nu mai este ținută prin intermediul carnetelor de muncă, ci obligatoriu în mod informatizat, respectiv cu ajutorul Registrului Electronic de Evidență al Salariaților. Acesta poate fi accesat de către angajator cu ajutorul unei parole, când face o angajare sau când încheiate raporturile de muncă ale unui angajat. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: