Home / Invatamant / Școala Gimnazială “Victor Ion Popa” Bârlad participă și anul acesta la Concursul Național “Școala Zero Waste”

Școala Gimnazială “Victor Ion Popa” Bârlad participă și anul acesta la Concursul Național “Școala Zero Waste”

Pentru al treilea an consecutiv Școala Gimnazială “Victor Ion Popa” Bârlad este înscrisă în Concursul Național ” Școala Zero Waste”, desfășurat în perioada aprilie – mai 2018.

”Școala Zero Waste“ este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Punctele se obțin din organizarea a cât mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a cât mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu și plastic/pet.

Concursul este o inițiativă bună deoarece ne ajută să cultivăm interesul și dragostea elevilor pentru lumea înconjurătoare, pentru protejarea mediului prin reciclarea și recondiționarea deșeurilor. Sperăm să ne clasificăm printre fruntașii clasamentului”, a declarat Lucrețius Vladimir Stan, directorul Școlii Gimnaziale “Victor Ion Popa” Bârlad.

Elevii Școlii Gimnaziale ”Victor Ion Popa” au participat la activități precum confecționarea mascotei „Ollie” – mascota verde, din materiale reciclabile și plantarea de flori în jardiniere confecționate din sticle de plastic. De asemenea au marcat Ziua Mondială a Apei – 22 martie 2018 sub sloganul ”Să protejăm Natura și Apa – indispensabile vieții pe Terra!”. Cu această ocazie au reconstituit marile rețele hidrografice ale României. Au mai confecționat gărgărițe din farfurii de carton. O altă acțiune a fost drumul hârtiei – pașii urmați în vederea reciclării hârtiei folosite. Au construit hrănitoare pentru păsări și au desfășurat „Miss Primăvara Eco”, un concurs de miss cu costumații eco. Elevii au realizat și o mini machetă a Școlii Gimnaziale „Victor Ion” Popa Bârlad. Au mai construit coșuri pentru a colecta selectiv deșeurile și au desfăsurat o activitate de colectare selectivă a deșeurilor electrice. O altă activitate a acestora a fost “crește-ți singur mâncarea – plantează/ îngrijește, mănâncă – obținerea de răsaduri pentru grădina școlii”. De asemenea, cu ocazia Zilei Pământului (22 aprilie), au creat mesaje de protejare a planetei.

În colaborare cu o firmă privata și în prezența reprezentanților Primăriei Bârlad elevii au colectat deșeuri: carton, hârtie, plastic și pet-uri.

Motto-ul sub care au avut loc activitățile desfășurate de elevii de la Școala Gimnazială “V. I. Popa” a fost: Dacă dorim să continuăm a trăi pe această planetă, este nevoie de o schimbare de atitudine”, autor Albert Einstein. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Fructe și legume, pentru beneficiarii CSCPH Bârlad

Elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Pârvan” ...

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, încurajați să urmeze o carieră în IT

Întâlnire inedită, la Liceul Teoretic ...

Centenarul Marii Uniri, ilustrat cu 500 de fotografii din școli cuprinse într-un album lansat de ISJ Vaslui

Peste 500 de fotografii cu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: