Google+
Home » Administratie » 100.000 de lei pentru bisericile din Vaslui

100.000 de lei pentru bisericile din Vaslui

Autoritățile locale acordă sprijin financiar pentru diverse lucrări la bisericile din Vaslui.

În acest an, autoritățile locale vasluiene au hotărât să acorde, din bugetul local, 100.000 de lei pentru diverse lucrări care vor fi executate la patru lăcașuri de cult.

Astfel, 30.000 de lei vor ajunge la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sfintul Mucenic Mina” pentru lucrări de pictură. Aceeași sumă va fi alocată și Parohiei Viișoara pentru lucrări de construcție la Biserica Nouă Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”. Cu 10.000 de lei mai puțin vor primi Parohia Cartierul Nou” (pentru lucrări de pictură bisericească, tehnică frescă) și Parohia Cuvioasa Paraschiva” Vaslui (pentru lucrări la fațadă și la sistemul de scurgere).

Pentru a beneficia de aceste sume, reprezentanții celor patru parohii au solicitat, în scris, acordarea sprijinului financiar prin Programul anual al finanțărilor nerambursabile de la bugetul local. A fost demarată procedura de evaluare și selecționare a proiectelor depuse, iar în ședința Consiliului Local Vaslui din 26 aprilie, au fost aprobate sumele care urmează a fi alocate lăcașelor de cult. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: