Home / Justitie / Peste 130 de polițiști vasluieni au avut în grijă siguranța vasluienilor în minivacanța de 1 Mai

Peste 130 de polițiști vasluieni au avut în grijă siguranța vasluienilor în minivacanța de 1 Mai

Peste 130 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat, în medie, zilnic, în perioada 27 aprilie – 1 mai, pentru a asigura siguranța vasluienilor și ordinea publică. Pe lângă obiectivele obișnuite aceștia au trebuit să acorde o atenție deosebită zonelor în care au fost organizate manifestări cultural-artistice și sportive.

Dispozitivul suplimentar care a asigurat ordinea și liniștea publică pe perioada minivacanței a fost constituit din polițiști de la ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi, substanțe periculoase și acțiuni speciale. Aceștia au intervenit la 288 de evenimente, dintre care 248 au fost sesizate prin 112. Activitățile au fost desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii vasluieni au constatat 110 infracțiuni, 13 persoane fiind depistate în flagrant. De asemenea, aceștia au aplicat 1025 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 365.325 de lei și au confiscat bunuri în valoare de 5.200 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate șapte infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. De asemenea, au fost aplicate 770 sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru încălcarea regimului legal de viteză (326). Au fost reținute 71 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare auto.

Totodată, au fost depistate cinci persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate, au fost dispuse două măsuri preventive. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Locuitori din Hoceni și Șuletea au venit la Bârlad să doneze sânge

Douăzeci de locuitori ai comunei ...

Sprijin financiar de 200.000 lei pentru bisericile din Fruntișeni, Bălteni, Vinderei și Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: