Google+
Home » Social » Medicul de familie bârlădean cu tulburări psihice, internat ieri la Psihiatrie

Medicul de familie bârlădean cu tulburări psihice, internat ieri la Psihiatrie

Reabilitarea morală și psihică a medicului de familie bârlădean care are vizibile tulburări psihice a intrat în linie dreaptă. Luni de zile, doctorița, cu mințile tulburate, a fost lăsată în voia sorții, fără a fi internată, întrucât nici familia nici prietenii și nici colegii nu au reușit să o convingă să se interneze.

Ieri, acest lucru s-a întâmplat întrucât instanța s-a mișcat foarte repede, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus evaluarea psihiatrică a doctoriței în vârstă de 47 de ani. Medicii au stabilit că femeia nu are discernământ și au internat-o la Spitalul Județean de Urgențe Vaslui, singura unitate sanitară din județ în care sunt internați pacienții, împotriva voinței lor.

Femeia, apreciat medic de familie altădată, a fost identificată dimineață, la ora 10.00, în parcul Teatrului „Victor Ion Popa” și a fost ridicată de polițiștii locali fără a opune rezistență, de față fiind și un reprezentant al Direcției de Asistență Socială (DAS) din primărie. A fost urcată în mașina Poliției locale și transportată la Vaslui, unde ulterior a fost expertizată psihiatric și apoi internată.

Acest demers a venit în urma înaintării de către Primăria Bârlad la Judecătoria Bârlad a unei cereri pentru punerea sub interdicție a medicului și numirea unui tutore care să îl reprezinte. Până când instanța se va pronunța cu privire la numirea unui tutore, femeia are un curator special, o persoană din cadrul DAS. Cel mai sigur, tutorele său va fi o mătușă din București, care este dispusă să îi fie reprezentant legal și să aibă grijă de ea. (Paul ALEXA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: