Home / Social / Peste 400 de afaceri eșuate în județul Vaslui

Peste 400 de afaceri eșuate în județul Vaslui

Economia județului continuă să fie descurajantă, motiv pentru care tot mai mulți vasluieni renunță la afaceri.

Instabilitatea mediului de afaceri din județului Vaslui este consemnată și în statisticile naționale. Cele mai recente date ale Oficiului Național al Registrului Comerțului arată că, în primul trimestru din acest an, au ieșit din afaceri nu mai puțin de 412 firme, cu 25% mai multe față de primul trimestru din 2017. Mai precis, numărul firmelor care au fost dizolvate a crescut cu 45,76%, al celor radiate cu 17,59%, iar numărul agenților economici cu activitatea suspendată temporar a crescut cu 30,99%.

Cele mai importante domenii care mai funcționează la nivel județean sunt industria de construcții de mașini, utilaje, echipamente și mijloace de transport, industria alimentară, industria confecțiilor, industria ușoară și industria pielăriei.

Aproape jumătate dintre societățile comerciale care rezistă pe piață activează în comerț, circa 12% sunt unități industriale, 8,35 % sunt firme de construcții , 11,73% activează în domeniul transporturilor, iar în domeniul agricol figurează mai puțin de 8% dintre firmele din județ.

Efectivul salariaților (55.771) este în creștere ușoară față de anul trecut. Media căștigurilor salariale a fost, în februarie 2018, de 3299 lei brut . Peste medie s-a câștigat în servicii (3583 lei), iar sub medie s-au situat câștigurile din industrie plus construcții (2767 lei) și din agricultură, silvicultură și piscicultură (2804lei). (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: