Google+
Home » Justitie » Un craniu și mai multe oseminte umane, descoperite în zona parcului de la Teatrul de Vară din Vaslui. Poliția a intrat pe fir

Un craniu și mai multe oseminte umane, descoperite în zona parcului de la Teatrul de Vară din Vaslui. Poliția a intrat pe fir

O echipă de muncitori a descoperit, miercuri, în timp ce efectua săpături pentru amenajarea unui parc din zona centrală a municipiului Vaslui, un craniu și mai multe oseminte umane. Anunțată de către angajații firmei respective, Poliția a declanșat o anchetă în acest caz.

Un craniu și alte oseminte umane au fost găsite de o echipă de muncitori care efectua săpături cu lopata pentru amenajarea parcului verde dintre Teatrul de Vară și Direcția pentru Tineret și Sport. Oasele se aflau la o adâncime de aproximativ un metru în pământ și la doar câțiva metri de un bloc de locuințe. Angajații au dat peste respectivele rămășițe umane în momentul în care făceau lucrări pentru ridicarea unui zid de sprijin.

Întâi am dat peste craniu și apoi peste restul osemintelor. Am rămas blocați cu toții, mai ales că locul în care se aflau era într-o zonă unde cu siguranță s-au făcut săpături în trecut pentru fundația blocului care se află la doar câțiva metri. În plus, oasele erau îngropate într-un altfel de pământ, mai negru, față de cel din jur”, ne-a mărturisit unul dintre muncitorii care au dat peste respectivele oseminte.

Angajații firmei au alertat imediat Poliția, care a trimis la fața locului o echipă de criminaliști pentru a face cercetări. ”Deocamdată, nu ne putem pronunța cu privire la respectiva descoperire. După cercetarea la fața locului, acele oseminte au fost ridicate și ulterior trimise la expertiză în vederea stabilirii, în primul rând, a vechimii acestora”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Silvia Manta.

Zona în care au fost descoperite osemintele urmează a fi reamenajată în cursul acestui an în vederea transformării acesteia într-un parc de promenadă, în continuarea celui de la Teatrul de Vară din centrul municipiului Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: