Google+
Home » Justitie » Acte nereale pentru marfa transportată, depistate la Vama Albița

Acte nereale pentru marfa transportată, depistate la Vama Albița

Polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări cu privire un bărbat care a prezentat autorităților vamale acte nereale pentru marfa transportată.

Valentin G., în vârstă de 45 de ani a vurt să iasă din țară joi prin Vama Albița, conducând un ansamblu de vehicule. La controlul de frontieră, cu ocazia operațiunilor vamale, s-a constatat că numărul declarației nu respectă cifra de control, greutatea este diferită de cea înscrisă în certificatul de înmatriculare și că în declarația vamală, peste datele originale, au fost înscrise alte date.

Deoarece prezentarea la controlul vamal a unei declarații vamale fără a putea fi confirmată în sistemul electronic vamal, potrivit Codului Vamal, constituie infracțiune, Biroul Vamal Albița a întocmit proces-verbal de constatare și a sesizat organele poliției de frontieră din Punctul de Trecere al Frontieră Albița.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantități de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: