Google+
Home » Justitie » Peste 80.000 de țigări confiscate de polițiștii vasluieni în urma unor acțiuni la frontieră

Peste 80.000 de țigări confiscate de polițiștii vasluieni în urma unor acțiuni la frontieră

Polițiști de frontieră vasluieni au descoperit peste 80.000 țigarete de contrabandă pe care mai multe persoane încercau să le introducă ilegal în țară și apoi să le comercializeze pe piața neagră de desfacere.

Miercuri, pentru verificarea unor informații deținute, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, au organizat și desfășurat o acțiune specifică în zona de responsabilitate.

În cadrul acțiunii desfășurate, pe raza localității de frontieră Bohotin, județul Vaslui, au fost identificate în trafic două autoturisme, unul marca Opel Zafira înmatriculat în România, și unul marca Peugeot, înmatriculat în Germania, ambele suspecte de a fi folosite în activități de contrabandă. S-a procedat la monitorizarea în trafic a celor două autoturisme și astfel s-a stabilit că vehiculul marca Opel transporta țigarete spre municipiul Iași, iar celălalt avea rolul de a identifica pe itinerariul de deplasare eventualele echipaje de poliție.
Polițiștii au încercat oprirea, pentru control, pe raza localității de frontieră Isaia, a autoturismului marca Opel Zafira, moment în care șoferul acestuia a ignorat semnalele efectuate regulamentar și a continuat deplasarea în viteză către localitatea Răducăneni. Polițiștii au urmărit autoturismul iar după doar câțiva kilometri, pe raza localității Bohotin, a fost oprit. Mijlocul de transport era condus de cetățeanul român Rojel F., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza județului Iași. La cercetarea la fața locului, pe banchetele din spate ale autoturismului au fost găsite trei colete învelite în folie de culoare neagră despre care bărbatul a declarat că sunt pline cu țigări. Pe timpul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că în autoturismul marca Peugeot erau cetățenii români Claudiu V. și Ciprian L., în vârstă de 22, respectiv 18 ani. Persoanele precum și bunurile descoperite au fost aduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui pentru continuarea cercetărilor.

În cele trei colete s-au descoperit 81.640 țigarete, diferite mărci. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura indisponibilizării autoturismelor folosite la activitatea infracțională, în valoare de 25.500 lei, precum și a țigaretelor descoperite, cu o valoare estimată de peste 35.820 lei. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracțională.

Și echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița a descoperit într- un ansamblu format dintr-un camion și o remorcă, condus de cetățeanul român Ștefan J., în vârstă de 37 de ani, 2.600 țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova. Țigările erau ascunse în lada care conține imprimanta și în cutia cu unitatea informatică de comandă descărcare/încărcare ale camionului. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigărilor în valoare totală de 460 lei, sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei, precum și indisponibilizarea ansamblului de vehicule până la plata amenzii. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: