Google+
Home » Sanatate » S-au împuținat furnizorii de servicii de îngrijire la domiciliu, în județul Vaslui, deși cererea este foarte mare. Iată lista completă

S-au împuținat furnizorii de servicii de îngrijire la domiciliu, în județul Vaslui, deși cererea este foarte mare. Iată lista completă

de Mihaela NICULESCU

În urma evaluării de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a furnizorilor de servicii de îngrijire la domiciliu, au fost acreditați doar cinci din cei șapte furnizori care aveau contract cu CJAS anul trecut.

Centrul Diecezan din Huși și S.C. Daniela B Medical SRL din Vaslui au fost nevoiți să încheie relația contractuală cu CJAS din cauza nerespectării criteriilor prevăzute de legislație începând cu 1 aprilie. Cel mai probabil, cei doi furnizori de servicii s-au aflat în imposibilitatea de a angaja un medic care să asigure asistența medicală timp de șapte ore zilnic.

În județul Vaslui întrunesc condițiile contractuale și doresc să mențină relația contractuală cu CJAS cinci societăți. Acestea sunt SC Medinova, SC Grill House Fresco SRL și SC Centrul Medical Avicena SRL, toate din Bârlad, SC Privat Asistența SRL din Negrești și SC Recumed SRL Vaslui. Toți acești prestatori de servicii de îngrijiri la domiciliu au încheiat contract cu CJAS pentru perioada mai – decembrie 2018, dar dacă apar probleme oricând pot cere rezilierea contractului. Este regretabil că numărul acestor furnizori a scăzut, având în vedere cererea mare pentru aceste servicii în județul nostru, dar legislația trebuie respectată iar evaluarea lor de către reprezentanții CJAS tocmai asta a urmărit”, ne-a declarat Mihaela Chitariu, președinta CJAS Vaslui.

Aceasta a mai menționat că în urma evaluării fiecare din cele cinci societăți a primit un punctaj în funcție de care s-a contractat suma lunară. Cea mai mare sumă a primit-o SC Grill House Fresco SRL Bârlad – 23.517 lei, pentru un punctaj de 145. La polul opus s-a situat SC Privat Asistența SRL Negrești, care pentru 58 de puncte a primit 9.407 lei. Sumele contractate luna aceasta sunt valabile pentru lunile mai și iunie, urmând ca furnizorii de servicii de îngrijire la domiciliu să primească sume ceva mai mari începând din luna iulie.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: