Google+
Home » Justitie » Tatăl tânărului împușcat mortal de polițistul Vizitiu îl acuză pe acesta de ”execuție”

Tatăl tânărului împușcat mortal de polițistul Vizitiu îl acuză pe acesta de ”execuție”

Tatăl tânărului de 26 de ani din Valea Târgului împușcat mortal în cap polițistul Mihai Vizitiu crede că a fost vorba de ”execuție” în acest caz, în condițiile în care glonțul pornit din pistol i-a traversat capul fiului său, din creștet spre una din tâmple. Părintele victimei nu înțelege de ce i s-a mutat cadavrul fiului său și a fost dus inclusiv spre heliport, deși tânărul a murit pe loc, fiindu-i împrăștiat o parte din creier pe asfalt.

Cazul tânărului de 26 de ani împușcat mortal în cap de către un agentul Mihai Vizitiu produce în continuare valuri în rândul opiniei publice. Unul dintre cei care nu înțelege cum s-a petrecut tragedia și, mai ales, cum au decurs ulterior toate intervențiile poliției, echipajelor medicale și ale procurorilor vasluieni este tatăl victimei. Victor Munteanu nu dorește acum decât să se facă dreptate, iar anchetatorii să facă lumină în toată această poveste care pare desprinsă din filmele polițiste. Bărbatul consideră că anumite lucruri nu se leagă și, de aceea, vede ca pe un lucru pozitiv faptul că cercetările în acest caz au fost preluate de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dacă glonțul i-a traversat capul, de sus în jos, de i-a ieșit prin zona tâmplei, cum putea băiatul meu să mai trăiască?”

Victor Munteanu, tatăl tânărului împușcat de către polițistul Mihai Vizitiu, a aflat despre moartea fiului său la vreo două ore de la tragedie. Ieșise de puțin timp de la serviciu, într-o suburbie a municipiului Vaslui. În momentul în care urcat în autobuz, l-a sunat cineva de pe un număr de telefon necunoscut, spunându-i că fiul său a fost împușcat. Bărbatului i s-au ”tăiat” picioarele, mai ales că alte persoane din autobuz i-au confirmat ceea ce i se zisese la telefon.

Tocmai ieșisem de la serviciu. M-a sunat cineva, nu știu cine, de pe un număr necunoscut. Eram pe scara autobuzului. Mi-a zis: «Vezi că l-a împușcat pe Liță în cap». Taxatoarea din spate de la autobuz a auzit discuția și a intervenit, și a spus «Văleu, îi băiatul ală împușcat în cap de poliție, în Zona Industrială». Atunci am coborât în stație la spital și m-a dus la morgă, unde-l adusese deja. Am aflat foarte târziu”, mărturisește Victor Munteanu.

De la moartea fiului său și până când cadavrul acestuia a ajuns la spital, s-ar fi întâmplat lucruri inexplicabile, în opinia lui Victor Munteanu, ceea ce îl face să creadă că a fost o execuție a tânărului de 26 de ani.

Anumite lucruri nu se leagă. Acolo (n.r.-locul unde Alexandru Adrian a fost împușcat) i-a zburat creierii, pur și simplu, și o parte din cap. Dacă glonțul i-a traversat capul, de sus în jos, de i-a ieșit prin zona tâmplei, cum putea băiatul meu să mai trăiască? Logic că nu. Nici nu a avut timp să-și dea seama când a murit când l-a executat. Asta a fost. Execuție. Nu știu dacă a fost ceva personal. Polițistul îl cunoștea pe fiul meu. Am înțeles că a mai avut un dosar penal pe care i l-a făcut. Dar face Poliția legea? Tocmai ei (n.red-polițiștii) ar trebui să o respecte”, crede Victor Munteanu.

Victor Munteanu nu înțelege de ce i-a fost mutat cadavrul fiului său de către cei de la SMURD

Seria incertitudinilor pe care tatăl tânărului împușcat le are continuă și cu ceea ce înseamnă mutarea cadavrului și modul în care s-a făcut autopsia. Bărbatul nu înțelege de a fost mutat trupul lui Alexandru Adrian de către cei de la SMURD și de ce nu a mai fost lăsat să asiste la autopsie, deși inițial i se spusese că va fi chemat atunci când se va face expertiza medico-legală.

Băiatul a murit pe loc, acolo. S-a chemat SMURD-ul și decesul s-a declarat după vreo o oră și jumătate. Au mutat cadavrul și nu au mai putut face cercetarea la fața locului așa cum ar fi trebuit. Inițial, un polițist de la criminalistică a spus că ne cheamă să asistăm la autopsiei, iar apoi nu ne-au mai lăsat pentru că nu ar avea rost, că ține de specialiști”, a spus Victor Munteanu.

Tatăl tânărului de 26 de ani nu înțelege și de ce, inițial, încă din ziua tragediei, anchetatorii insistau să ridice mașina cu care circulase fiul său, iar apoi nu i-au mai dat voie, spunându-i-se că ”face parte din anchetă”.

În seara incidentului, cei de la Poliție au insistat să vin să ridic mașina. Le-am spus că este ultimul lucru la care mă gândesc, să facă ce vor cu ea. Și acum face parte din anchetă. Domnul procuror șef de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui mi-a spus că abia după ce se termină ancheta și ajunge dosarul în instanță pot să fac cerere să o ridic”, a mai adăugat Victor Munteanu.

”Cu procurorii de la Vaslui aveam dubii”

De curând, dosarul incidentului din Zona Industrială din municipiul Vaslui a fost preluat de către procurorii Parchetului General, în urma solicitării făcută de către soția tânărului împușcat. Acest lucru a fost apreciat de către tatăl victimei, sperând că se va face și schimbarea încadrării juridice odată cu trimiterea în judecată, din ucidere din culpă în omor: ”Tind să am încredere după ce a preluat ancheta Parchetul General. Cu procurorii de la Vaslui, aveam dubii. Chiar dacă nu s-a încercat mușamalizarea, oricum s-ar fi făcut lucrul acesta. Îl scotea nevinovat. Nu doresc decât să se facă dreptate și să-i schimbe încadrarea juridică din omor din culpă în omor”.

Victor Munteanu ne-a mărturisit și ceea ce i-a transmis prim-procurorul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui în momentul în care a ajuns la sediul procuratorii: ”Mi-a spus că dacă lăsam dosarul la Vaslui, în două săptămâni îl trimitea în judecată la Tribunal. S-ar fi terminat mai repede ancheta. Nu pot să spun că ar fi fost în dezavantaj, dar în nici într-un caz în avantaj”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: