Google+
Home » Social » Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad dă startul Zilelor Culturale ale Bârladului

Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad dă startul Zilelor Culturale ale Bârladului

Muzeul „Vasile Parvan” deschide programul Zilelor Culturale ale Bârladului prin organizarea celei de a XIV-a ediții a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice. Timp de două zile, vineri și sâmbătă, specialiștii din țară și Republica Moldova vor prezenta și dezbate problematici legate de preocupările și realizările din domeniile lor de cercetare.

La Secția de arheologie-istorie organizatorii propun două teme: pentru secțiunea preistorie, tema „Noi contribuții în cercetarea preistoriei”, iar pentru perioada primului mileniu creștin „Arheologia mileniului I d.Cr. la est și vest de Prut”. Departamentul astronomie propune tema: „Astronomia resursă inepuizabilă pentru educație, cultură și cerc”, Secția memorialistică ne invită la dezbaterea cu tema „Contribuții românești la înfăptuirea României Mari”.

După o absență de câțiva ani revine, în programul evenimentului și Secția de științele naturii, care propune tema „Studii și cercetări din domeniul Științelor Pământului”.

Vineri seară, de la ora 20.30, la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”, oaspeții și publicul meloman sunt invitați la un extraordinar recital instrumental susținut de violonistul Antal Zalai (Ungaria) și pianista Jenni Lappalainen (Finlanda). În concert vor fi lucrări de: Camille Saint-Saȅns, Eugène Ysaÿe; Ernest Chausson, Pablo de Sarasate.

Sperăm ca această ofertă cultural-științiifică, credem noi atractivă, să fie pe placul publicului și al oaspeților noștri, iar toți cei interesați să vină, în număr cât mai mare, la muzeu”, a declarat prof. Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului “Vasile Pârvan” Bârlad.

Programul integral, al celor două zile de manifestări, îl puteți consulta pe site-ul instituției www. muzeuparvan.ro. Intrarea va fi liberă la toate evenimentele anunțate. (G.P)

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: