Google+
Home » Justitie » Acțiune moldo – română în Vama Albița
Picture taken 12 December 2006 shows a general view of the Romanian custom point with Moldova, Albita (360km east from Bucharest). 01 January 2007, Romania will become the east border of EU as it will join the EU with its neighbour Bulgaria. AFP PHOTO/DANIEL MIHAILESCU

Acțiune moldo – română în Vama Albița

Polițiștii Serviciului de Poliție Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor desfășura astăzi în Vama Albița o activitate în comun cu omologii din Republica Moldova. Organizatorii urmăresc dezvoltarea cooperării bilaterale pe linie rutieră și evaluarea riscului rutier cu implicații frontaliere.

Activitatea constă în desfășurarea unei campanii de informare a conducătorilor auto care traversează frontiera dintre România și Republica Moldova, în ambele sensuri și urmărește conștientizarea acestora asupra cauzelor producerii accidentelor de circulație, precum și asigurarea vizibilității elementului polițienesc.

Polițiștii din cele două țări vor forma echipaje mixte, care vor acționa în perimetrul și în zona adiacentă punctelor de trecere a frontierei comune. Aceștia vor purta discuții și vor distribui materiale de informare conducătorilor auto. Materialele de informare conțin mesaje de atenționare și prevederi succinte din legislațiile rutiere ale ambelor state.

Acestă activitate survine ca urmare a prevederilor stabilite în urma întâlnirii organizate în data de 24 aprilie în Republica Moldova, de Inspectoratul Național de Patrulare din cadrul Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, la care au participat și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. (G.P)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: