Google+
Home » Invatamant » Avocatul Poporului face anchetă la ISJ Vaslui, în cazul desființării Școlii ”Victor Ion Popa” Bârlad

Avocatul Poporului face anchetă la ISJ Vaslui, în cazul desființării Școlii ”Victor Ion Popa” Bârlad

Avocatul Poporului efectuează o anchetă în cazul deciziei Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui de a comasa două unități școlare din Bârlad. Este vorba de Școala ”Victor Ion Popa” (Școala nr. 6, situată în cartierul Podeni) care ar urma să-și piardă personalitatea juridică, elevii actuali și viitori fiind preluați de Școala ”Principesa Elena Bibescu” (Școala nr. 5, situată între Piața Sf. Ilie și cartierul Gară).

Ancheta vizează posibila încălcare a unui Ordin al Ministerului Educației Naționale, precum și a art. 16, art. 32 și art. 52 din Constituția României privind egalitatea în drepturi, dreptul la învățătură și dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.

”Demersul Avocatului Poporului este urmarea primirii unei petiții înaintate de conducerea Școlii ”V.I. Popa”, prin care se atrage atenția că decizia ISJ a fost luată cu încălcarea mai multor criterii care stau la baza planului de școlarizare: criteriul economic, criteriul demografic, criteriul geografic, criteriul socioeconomic etc.”, a arătat Matei Vîrtosu, purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului.

Absorbția Școlii nr. 6 de către Școala nr. 5 a fost subiectul unor discuții aprinse și în ședința de luna trecută a Consiliului Local Bârlad. La dezbateri a fost prezentă și Felicia Coatu, profesor la Școala ”Victor Ion Popa”, liderul de sindicat al acestei unități de învățământ, care a explicat de ce este nedreaptă această comasare și a afirmat că cei de la ISJ nu au prezentat niciun argument atunci când au luat decizia. (Simona MIHĂILĂ)

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: