Home / Social / Șansă uriașă pentru tinerii vasluieni care împlinesc 18 ani până la 1 iulie: gratuit, o lună de zile, prin Europa!

Șansă uriașă pentru tinerii vasluieni care împlinesc 18 ani până la 1 iulie: gratuit, o lună de zile, prin Europa!

de Mara GRIGORIU

Toți tinerii din județul Vaslui care fac majoratul pȃnă la 1 iulie și își doresc să viziteze Romȃnia și alte țări europene, nu trebuie să-și mai facă griji cu privire la costurile de transport. În această vară, Comisia Europeană decontează cheltuielile legate de drum pentru nu mai puțin de 15 mii de adolescenți europeni.

Condiția pentru a putea beneficia de bilete de tren sau de avion gratuite este să acceseze Portalul European pentru Tineret la adresa http://www.youdiscover.eu și să aplice pentru o excursie.

Vacanța trebuie să dureze cel mult 30 de zile, iar turiștii să viziteze între una și patru destinații externe. Asta înseamnă că un tȃnăr vasluian care încheie onorabil anul școlar în curs poate ajunge la București, Cluj, Timișoara, Bruxelles, Berlin, Paris ori Barcelona pe cheltuiala Comisiei Europene, care va suporta costuri de transport de până la 255 euro / persoană.

Dosarele pentru obținerea banilor de drum se depun online, între 12 iunie și 26 iulie, în cadrul noului program “DiscoverEU”, pentru care Comisia Europeană a alocat un buget de 12 milioane euro.

Mai mult de 550 de tineri români, care împlinesc 18 ani până la 1 iulie, vor putea fi norocoșii care văd Europa fără să plătească un sfanț pe transport. Aceștia trebuie să se gȃndească bine la traseul pe care doresc să îl facă în vara majoratului, pentru că înscrierea lor în aplicație urmează să fie validată de un juriu. De asemenea, ei trebuie să găsească un motiv convingător pentru care doresc să viziteze cel puțin o țară europeană în această vară.

Pentru a face competiția pentru premii mai strȃnsă, organizatorii au pregătit și cȃteva întrebări de cultură generală despre zestrea culturală a Europei și despre alegerile pentru Parlamentul European.

Selecția dosarelor va începe la data de 27 iunie, iar cȃștigătorii din întreg spațiul comunitar vor fi desemnați la începutul lunii iulie, pentru a avea suficient timp să-și pregătească bagajele de călătorie.

Norocoșii vor putea călători individual sau în grup de maximum 5 persoane, în perioada iulie – septembrie 2018. Fotografiile făcute pe durata excursiei vor fi expuse la Parlamentul European, în cadrul Expoziției aniversare “Descoperă Uniunea Europeană”.

About Mihai Vasile

x

Check Also

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: