Google+
Home » Administratie » Design interior a la tanti Aglaia, în Primăria Bârlad

Design interior a la tanti Aglaia, în Primăria Bârlad

de Simona MIHĂILĂ

La Primăria Bârlad lucrările de reamenajare interioară sunt în toi, conducerea orașului luând bizara decizie de a îmbrăca holul principal al instituției în piesa preferată de gospodine pentru bucătărie și baie: cu gresie. Materialul cel mai suportabil și pentru toaletele publice, adică. Și nu vorbim de un tip de gresie pretabil celui mai important hol al unei instituții publice (în cazul în care ar exista o asemenea gresie), ci de niște plăci lucioase, alunecoase, cu aspect ordinar. Nu s-a ținut cont că impunătorul hol al clădirii ce datează din perioada interbelică, ornat cu coloane din marmură ce dau o eleganță aparte ambientului, merită compania unor piese de ținută, care să respecte estetica propusă de arhitect.

Atât i-a dus mintea pe ”experții” în design interior să aleagă de pe o piață suprasaturată de oferte pentru pardoseli potrivite unei instituții publice – pornind de la marmură, granit și terminând cu o sumedenie de mozaicuri din piatră naturală – cu finisaje de bun-gust, la prețuri suportabile pentru un buget ca cel al Bârladului.

Nu s-a optat nici măcar pentru un tip de gresie de trafic intens, care să ofere un minim efect antiderapant.

A vrut să se asigure de existența unui patinoar non-stop”, a caracterizat un salariat din primărie preferința primarului Dumitru Boroș pentru gresia extrem de alunecoasă ce va orna holul instituției de acum înainte.

De altfel, mulți funcționari comentează (pe la colțuri, evident) noua pardoseală, atât pentru aspectul dezagreabil, cât și pentru pericolul de alunecare pe care îl prezintă, cu atât mai mare cu cât gresia va fi montată inclusiv pe treptele interioare din clădire. Mai lipseau niște lambriuri din faianță pentru ca amenajarea să se ridice la standardele estetice ale lui tanti Aglaia.

Firma care execută lucrarea trebuie să dea zor până vineri, pentru ca oaspeții ce vor veni la Zilele Culturale ale Bârladului să fie întâmpinați cum se cuvine în edificiul împodobit cu coloane din marmură și gresie pentru toalete.

Poate că n-ar fi rău ca firma respectivă să igienizeze și băile, în special pe cea de la etaj, unde mucegaiul a împânzit pereții. E adevărat că aceasta este situată în partea de vest a clădirii, care este cea mai afectată, intrarea laterală opusă (cea dinspre farmacie) fiind închisă și îngrădită de câțiva ani, astfel încât trecătorii să ocolească zona pentru a nu se trezi cu tencuială în cap. Primarul are și o justificare pentru neînceperea lucrărilor de reabilitare a aripei: „Imobilul nu este intabulat și procedura durează”. Unde dai, și unde crapă!

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: