Home / Social / Elevii vor beneficia și în acest an de sprijin financiar pentru procurarea unui calculator

Elevii vor beneficia și în acest an de sprijin financiar pentru procurarea unui calculator

Programul „Euro 200”, pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor și studenților în vederea achiziționării de calculatoare, se va desfășura și în acest an.

Elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri mici, vor beneficia și în acest an de sprijin financiar pentru achiziționarea unui calculator, anunță Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Spre deosebire de anii precedenți, când sprijinul se acorda pentru un venit brut lunar de 150 de lei pe membru de familie, în acest an pot intra în programul Euro 200 și elevii care provin din familii al căror venit mediu este de 250 de lei.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăși valoarea computerului achiziționat. Acest ajutor se acordă o singură dată în cadrul unei familii. Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk și software de bază licențiat, incluzând un sistem de operare și un program antivirus.

Elevii vor primi un bon care reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro. Culoarea bonului valoric ce va fi acordat în acest an va fi violet. Din motive de securitate culoarea fundalului și seria bonului valoric sunt modificate prin decizie a Guvernului.

Prin această măsură, numărul potențialilor beneficiari crește, asigurând astfel accesul la informația digitalizată și premisele pentru dezvoltarea competențelor TIC în rândul acestor beneficiari. Plafonul de venit în virtutea căruia se acorda acest ajutor financiar nu a mai fost actualizat din anul 2004.

Anul trecut circa 400 de elevi din județul Vaslui au beneficiat de ajutorul oferit de stat.

Programul „Euro 200” se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziționării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competențe în utilizarea mijloacelor IT & C. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: