Google+
Home » Administratie » Grație conducerii primăriei, bârlădenii habar nu au că mâine încep Zilele culturale ale Bârladului, eveniment pentru care vor fi cheltuiți pe puțin 700 de milioane de lei vechi

Grație conducerii primăriei, bârlădenii habar nu au că mâine încep Zilele culturale ale Bârladului, eveniment pentru care vor fi cheltuiți pe puțin 700 de milioane de lei vechi

de Simona MIHĂILĂ

Cel mai important eveniment cultural și artistic anual de la Bârlad – Zilele culturale ale Bârladului, ediția a XXXIII-a – debutează mâine dar, ca niciodată în ultimii ani, cei mai mulți cetățeni ai urbei nu au aflat acest lucru. Dezinteresul edililor locali pentru mediatizarea acestui eveniment care va înghiți din bugetul public pe puțin 70.000 de lei (700 milioane de lei vechi) poate fi măsurat atât pe rețelele de socializare, cât și în diverse locuri publice din oraș, acolo unde reporterii noștri au fost curioși să-i întrebe pe oameni dacă au idee despre activitățile pregătite de organizatori sau, măcar, dacă știu care este perioada de desfășurare a evenimentului. Am vorbit cu tinerii pe care i-am întâlnit pe terase, cu bârlădeni de toate vârstele pe care i-am găsit în parcuri, pe stradă sau în piață. Foarte puțini își aminteau vag că ”parcă au văzut ceva pe undeva”. Dar când, unde, cum și ce, nimeni nu știa.

Dacă în anii din urmă, turnul primăriei era îmbrăcat cu un banner imens care anunța evenimentul, iar autoritățile se asigurau că activitățile pregătite sunt mediatizate pe toate canalele media posibile, anul acesta interesul organizatorului s-a limitat la trei mici afișe postate stingher pe site-ul Primăriei Bârlad (într-o laterală a paginii principale) și o postare, în cursul zilei de ieri, pe pagina oficială de facebook a instituției, pagină care se ”bucură” de 450 de urmăritori.

Se prea poate ca finalizarea programului de activități să nu fi fost posibilă din considerente care nu țin neapărat de organizatori (cum ar fi confirmarea de către oaspeți a prezenței), dar perioada de desfășurare a evenimentului și alte câteva informații generale puteau fi furnizate bârlădenilor din timp și în mod insistent, în așa fel încât oamenii să-și poată face planuri.

Mai interesată s-a dovedit a fi presa locală care a publicat benevol câteva informații – puținele pe care le-au putut afla.

Am solicitat reprezentanților Primăriei Bârlad programul Zilelor culturale ale Bârladului în forma sa definitivă, pentru a-l publica, în așa fel încât cititorii noștri să vadă, măcar cu o zi înainte de debut, ce manifestări le sunt mai aproape sufletului lor și să hotărască unde să meargă.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: