Google+
Home » Sanatate » Patru comune din județ, fără medic de familie. Albeștiul s-a alăturat Coroieștiului, Pochidiei și Mălușteniului

Patru comune din județ, fără medic de familie. Albeștiul s-a alăturat Coroieștiului, Pochidiei și Mălușteniului

Câteva mii de persoane din județ nu au în prezent medic de familie după ce specialiștii în domeniu au renunțat, pe rând, la activitatea la cabinetele din mediul rural. Pe lângă Coroiești, Pochidia și Mălușteni, acum a rămas fără medic de familie și comuna Albești.

Criza medicilor de familie în județ se acutizează. Specialiștii în domeniu renunță la cabinetele din mediul rural pentru a-și desfășura activitatea în orașe sau în străinătate. Astfel, mii de pacienți au rămas ai nimănui, fără a mai putea beneficia de consultații medicale în localitatea de domiciliu. În consecință, oamenii bolnavi, chiar și cu probleme de locomoție, trebuie să se deplaseze zeci de kilometri la cabinetele medicilor din oraș sau alte comune. La ora actuală, numărul comunelor fără medic de familie din județ a ajuns la patru, ultima în urmă cu câteva zile, la semnarea noilor contracte de furnizare a serviciilor medicale.

Pe lângă Coroiești, Pochidia și Mălușteni, acum a rămas fără medic de familie și comuna Albești. Medicul de acolo a preluat lista de pacienți ai unui alt medic din municipiul Vaslui, care a renunțat la cabinet”, ne-a declarat președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, Mihaela Chitariu.

La nivelul comunei Albești, pe listele medicului de familie se aflau 2.258 de persoane, din care 1.894 de asigurați la sistemul asigurărilor sociale de sănătate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: