Home / Administratie / Sancțiuni dure date de ITM în Șuletea, Vaslui și Huși

Sancțiuni dure date de ITM în Șuletea, Vaslui și Huși

Controalele inspectorilor de muncă s-au lăsat cu amenzi și sancțiuni pentru șase angajatori din județul Vaslui.

Neregulile constatate, în aprilie, de inspectorii de muncă, au dus la aplicarea a șapte sancțiuni, dintre care trei amenzi în valoare de 61.500 lei. Cu cea mai mare amendă (40.000 de lei) s-a ales un angajator din comuna Șuletea, al cărui domeniu de activitate este cultivarea cerealelor, inspectorii găsind la lucru două persoane fără forme legale de angajare. Cu 20.000 de lei amendă s-a ales proprietarul unui bar din municipiul Vaslui. Motivul: în local a fost găsit un minor care lucra „la negru”.

Pentru nerespectarea altor prevederi legale prevăzute de legislația muncii au mai fost aplicate: o amendă în valoare de 1.500 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind evidența orelor de muncă pentru fiecare salariat cu precizarea orelor de început și de sfârșit a programului de lucru, trei avertismente pentru nerespectarea termenelor de transmitere a modificărilor intervenite în executarea contractelor individuale de muncă și un avertisment pentru nerespectarea prevederilor legale privind acordarea a 48 de ore consecutive de repaus săptămânal, conform art. 137 din Codul Muncii”, ne-a spus Alin Mocanu, inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui.

Angajatorii sancționați cu avertisment au ca obiect de activitate fabricarea pâinii, prăjiturilor și produselor de panificație, fabricarea încălțămintei (Huși) și lucrări de construcții. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

Programul CJ Vaslui de finanțare cu 400.000 lei a activităților nonprofit, afectat de coronavirus

Consiliul Județean (CJ) Vaslui nu mai organizează sesiunea de ...

Episcopul Ignatie al Hușilor. Molima hristofobiei în vreme de pandemie – a fost descoperit „vaccinul” împotriva coronavirusului –

În plină pandemie, scotocind grijuliu în garderoba ideologică, prin ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: