Google+
Home » Sport » Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad, vicecampioană națională la rugby – tag

Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad, vicecampioană națională la rugby – tag

Echipa de rugby – tag a Școlii Gimnaziale “Manolache Costache Epureanu” din Bârlad, pregătită de profesorul Bogdan Sorin Jora, a devenit ieri vicecampioană națională. În ultimul act al competiției bârlădenii au înfruntat Școala Gimnazială Slatina – Timiș din județul Caraș Severin, pe care a dominat-o bună parte din meci. Doar neșansa a făcut ca bârlădenii să nu devină campioni pentru a patra oară consecutiv, pierzând partida la ultima fază.

Pe lângă medaliile de aur cucerite în 2015, 2016, 2017 și medalia de argint cucerită ieri Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad a mai fost cea mai bună din țară în 2012 și 2013. Alte două medalii, de bronz și argint, au fost cucerite de rugbyștii Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad în 2008, respectiv 2016 (ciclu primar).

“După patru finale consecutive și trei medalii de aur am devenit acum vicecampioni naționali. Eram capabili de mai mult, dar nu este deloc puțin faptul că am cucerit medaliile de argint. Mulțumesc echipei pentru dăruire și realizările de anul acesta”, ne-a declarat Bogdan Jora, antrenorul echipei de rugby – tag a Școlii Gimnaziale “Manolache Costache Epureanu” Bârlad.
Din lotul echipei bârlădene au făcut parte Fabian Bunu (căpitan), Ștefan Popa, Andrei Rășcanu, Alexandru Pomană, Ștefania Mihok, Alexandra Antofi, Sebastian Bogdan, Rareș Mârzac, Paul Bucur, Ovidiu Pântea, Marian Pelin și Sebastien Tofan.
În drumul ei către finală Școala Gimnazială “Manolache Costache Epureanu” Bârlad a înregistrat trei victorii și un rezultat de egalitate. A fost plasată în grupa B, pe care a câștigat-o cu opt puncte. A învins Colegiul Național „George Coșbuc” Motru (județul Gorj) cu 11 – 4 și Școala Gimnazială nr. 1 Tărian (județul Bihor), cu 8 – 5. În celălalt meci din prima fază a competiției a remizat cu Școala Gimnazială Stăncuța (județul Brăila), scor 5 – 5. În semifinale bârlădenii au dispus de Școala Gimnazială nr. 1 Buftea (Ilfov), scor 6 – 5.
Cealaltă finalistă a reușit un parcurs perfect în competiție, dar a tremurat serios în faza grupelor, cu victorii la scor minim cu reprezentanta județului Brașov (3 – 2) și reprezentanta Ilfovului (4 – 3) și o victorie la doar două puncte cu reprezentanta județului Dâmbovița (4 – 2). A avut emoții și în semifinale, unde a trecut cu 4 – 3 de reprezentanta județului Brăila.
În meciurile de clasament s-au impus reprezentanta județului Brăila (locul trei câștigat în fața celor din Ilfov), reprezentanta județului Brașov (locul cinci, împotriva celor din Dâmbovița) și reprezentanta județului Bihor (locul șapte, în dauna celor din Gorj). (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: