Home / Social / Angajatorii vasluieni pot primi câte 500 lei pentru fiecare elev și student angajat

Angajatorii vasluieni pot primi câte 500 lei pentru fiecare elev și student angajat

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă amintește angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru fiecare elev și student încadrat în muncă. Angajarea elevilor și studenților se poate realiza pe perioada vacanțelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pe o perioadă de maxim 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferența dintre stimulentul lunar acordat și salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți în baza unui contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală sau mai mică decât durată vacanței, încheiat în condițiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parțial sau a unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanței.
În cazul tinerilor în varstă de pană la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de șase ore pe zi și de 30 de ore pe săptămană se consideră încheiat cu normă intreagă.
Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar menționat, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu AJOFM Vaslui, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților.
Stimulentul lunar acordat este egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referintă în vigoare.
Nu beneficiază de stimulentul financiar angajatorii care încadrează elevi și studenți anterior datei de începere a vacanței stabilite potrivit legii, pentru elevii și studenții respectivi și nici angajatorii care au beneficiat, pentru elevii și studenții respectivi, de stimulentul financiar prevăzute de lege pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul orașului Murgeni: „Să dea Dumnezeu ca actuala putere să nu desființeze ceva”

Asfaltări pe toate străzile principale, ...

Județul Vaslui este pe primul loc în România la recoltarea de măceșe

Direcția Silvică (DS) Vaslui a ...

Accident spectaculos provocat de șofer turtă de beat, după ce s-a răsturnat cu mașina în Dumești

Un șofer beat criță a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: