Home / Social / O vasluiancă a descoperit “elixirul tinereții veșnice” și l-a adus la marginea orașului, tocmai din Canada

O vasluiancă a descoperit “elixirul tinereții veșnice” și l-a adus la marginea orașului, tocmai din Canada

de Daniel MICU

O vasluiancă a descoperit “elixirul tinereții veșnice” și a pus pe picioare o afacere de viitor, la marginea unei suburbii. Eugenia Ignat se numără printre puținii curajoși din țară care au investit în plantații de goji. Au dat lovitura, aceste fructe fiind la mare căutare, cererea ajungând să depășească oferta. După trei ani, timp în care a testat, a învățat aproape totul despre goji și a investit cu cap, Eugenia Ignat îi încurajează pe toți cei care vor să facă bani frumoși într-un domeniu pe val, să o facă! E nevoie doar de viziune și curaj!

Eugenia Ignat e din suburbia Gura Bustei. În urmă cu trei ani, a descoperit fructele de goji. Nu doar ca aliment, medicament și metodă de întinerire, ci și ca afacere. A adus semințe din Canada, pe care le-a sădit în grădină, iar după primul an, a avut o surpriză de proporții. Cei câțiva copăcei s-au adaptat de minune la zonă și au dat în jur de două kg de fructe, fiecare. Toată familia s-a bucurat atunci de fructele proaspete, dar și prietenii.

“Am făcut suc, nectar, dulceață, dar și creme pentru ten.  Frunzele sunt foarte bune la slăbit, așa că am pus la uscat și le-am folosit ca ceai, iar toamna trecută am avut o cerere neașteptat de mare pentru frunze. În primul an am oferit inclusiv prietenilor și cunoștințelor fructele miraculoase, pentru că și aceștia să descopere această sursă importantă de vitamina C. Și m-am gândit că aș putea porni o afacere. Am început să studiez pe internet, apoi am făcut cursuri și am devenit prima persoană din județ autorizată să înmulțească aceste plante. În anul următor, am cumpărat teren și am plantat în jur de 3.000 de bucăți pe un hectar. Am făcut mici investiții, o motopompă, un gard împrejmuitor care să țină iepurii la distantă și am plătit doi oameni să mă ajute. Avem fructe din iunie și până în noiembrie, când cade bruma. E o afacere de viitor și îi încurajez pe toți cei care au teren nefolosit să planteze goji. Pot să le dau eu plante sau își pot cumpăra din țară, întrucât oferta există. Ideea e doar să se apuce se treabă. Îi ajut pe toți cei care vor să facă un ban bun, cu investiție și efort minime. În plus, dacă suntem mai mulți, ne putem asocia și obține fonduri europene”, a declarat Eugenia Ignat.

Efort și pierderi minime, profit garantat 

Plantele au rezistat iernii fără probleme, având rădăcini puternice. În plus, sunt foarte ușor de întreținut. Nu trebuie stropite împotriva dăunătorilor, ci doar udate la fiecare două săptămâni.  Eugenia a simțit potențialul afacerii, așa că s-a apucat de studiat de pe internet, ba a fost și la câteva cursuri, a învățat totul despre fructele de goji, a cumpărat semințe și a înmulțit plantele, iar acum poate vorbi despre o afacere în ascensiune. A cumpărat pământ lângă Vaslui, a folosit plante din producția proprie, în valoare de circa 3.000 lei, iar de pe un hectar, din iunie și până în noiembrie, a obținut peste 400 kg de fructe. Le-a vândut prietenilor, cunoștințelor, dar și în județele vecine, prin intermediul rețelelor de socializare, cu 25-30 lei/kg, deși prețul unui kilogram de fructe proaspete poate ajunge și la 50-60 lei. Și-a recuperat investiția, în mare parte, dar spune că anul acesta va obține profit, ceea ce înseamnă o producție dublă. Problema cea mai mare este aceea că e singurul producător din județ de goji și că, pentru a face o asociație agricolă și chiar pentru a accesa fonduri europene, e nevoie minim de cinci persoane care să înființeze măcar câte 1 hectar de goji. Cultura este una ușor de întreținut, nu necesită stropiri sau investiții deosebite. Doar spalieri și sârme pe care să crească plantele și un gard care se țină iepurii departe de fructe. În plus, ar fi o alternativă foarte profitabilă pentru cei care au deja teren și îl țin pârloagă.

Fructele de goji seamănă cu măceșele și sunt foarte dulci. Au un indice glicemic scăzut și sunt un puternic antioxidant. Specialiștii spun că au de 500 de ori mai multă vitamina C decât portocalele. Fructele deshidratate sunt foarte căutate, ele putând fi consumate în salate sau iaurt. Din cele proaspete se prepară sucuri, creme și măști pentru intinerierea pielii.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

Echipamente de protecție și materiale dezinfectante, donate Spitalului Huși de episcopie

Episcopia Hușilor a donat spitalului municipal din localitate cantități ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: