Google+
Home » Social » Prețul cireșelor și căpșunilor a scăzut în piața din Bârlad, dar rămâne destul de mare pentru buzunarul cumpărătorilor

Prețul cireșelor și căpșunilor a scăzut în piața din Bârlad, dar rămâne destul de mare pentru buzunarul cumpărătorilor

de Mihaela NICULESCU

Prețul fructelor vedetă ale acestui sezon a mai coborât în Piața Sfântul Ilie, față de săptămâna trecută, când se vindeau cu prețuri exorbitante. Dacă acum șapte zile un kilogram de cireșe costa 50 lei, la începutul acestei săptămâni prețul lor a scăzut la 30 lei pe kilogram, iar ieri, bârlădenii le puteau cumpăra cu 15 lei kilogramul și chiar 10 lei kilogramul pe cele mai mici.

Comercianții, din dorința de a vinde cât mai mult din marfă, au precizat pe talonul cu prețul și proveniența fructelor. Nicăieri nu scrie “căpșuni din import”, toate căpșunile din piața bârlădeană sunt „românești”. Parțial, recunosc unii precupeți, care îi pârăsc pe colegii lor de tarabă că nu sunt tocmai corecți și că ar vinde căpșuni importate, ca fiind românești.

Într-adevăr, majoritatea căpșunilor din piață sunt românești, ale mele sunt de la Satu Mare, ale colegului, cele în caserole, sunt din județ, de la Grivița, dar mai sunt și alții care vând căpșuni din străinătate, mințind clienții că sunt românești, de calitatea I. Dar nu e treaba mea să comentez, sunt organe care trebuie să se ocupe de verificarea actelor privind proveniența fructelor din piață”, ne-a declarat un comerciant de cireșe și căpșuni.

În privința cireșelor, niciun piețar nu a avut curajul de a scrie pe etichetă proveniența, deși majoritatea cireșelor sunt grecești. Cu toate că prețul delicioaselor cireșe a scăzut la jumătate față de primele zile când au apărut pe piață, bârlădenii nu dau năvală, iar vânzarea merge destul de greu. Prin urmare, e posibil ca peste 2 – 3 zile prețul delicioaselor fructe – trufanda să se mai apropie cât de cât de posibilitățile cumpărătorului, ale omului de rând.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: