Google+
Home » Administratie » Problema consumului de alcool, dezbătută ieri la Vaslui

Problema consumului de alcool, dezbătută ieri la Vaslui

Factori de decizie locali, alături de membrii Alianței pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT), au oferit ieri o serie de informații despre ceea ce înseamnă dependența de alcool, căutându-se soluții la rezolvarea acestei problematici care aduce grave repercusiuni la nivel social, economic, asupra sănătății individuale și publice.

”De cele mai multe ori, dependența de alcool îi afectează nu doar pe cei implicați în mod direct, ci și pe apropiații acestora, precum familiile lor, prietenii sau colegii. Prin asemenea întâlniri ne dorim creșterea nivelului de informare cu privire la specificul abuzului, dependenței de alcool și al tratamentelor disponibile în rândul consumatorilor problematici și al familiilor acestora, precum și pentru cei predispuși către consumul de alcool”, a spus prefectul Eduard – Andrei Popica.

La această întâlnire a fost prezentă Asociația Persoanelor cu Probleme Legate de Consumul de Alcool (APPA) București, asociație al cărei principal scop este apărarea, reprezentarea și promovarea drepturilor persoanelor cu un consum problematic de alcool si a familiilor acestora.

În prezent asociația APPA este implicată, împreună cu partenerul său, ALIAT, în elaborarea unei analize ce are în vedere culegerea de date pe baza cărora să poată fi făcută o evaluare inițială, la nivel național, a problematicii consumului de alcool. Datele obținute, colectate de la specialiști (medici, psihiatri, psihologi, asistenți sociali, agenți ai brigăzii rutiere) implicați în mod direct în această problematică, urmând a fi folosite la dezvoltarea unui draft-plan de acțiune care va fi supus atenției Comitetului interministerial.

Având în vedere acest context, asociația APPA întrevede o oportunitate de colaborare cu această structură interministerială și consideră că procesul de consultare a principalilor actori, în problematica consumului de alcool, la nivel local, reprezintă o oportunitate pentru aceștia de a participa în mod activ și de a se implica direct în dezvoltarea unei politici publice de sănătate bazată pe nevoile reale și în conformitate cu cerințele societale. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: