Home / Social / Căsuța copiilor cu dizabilități din Bârlad a devenit de vis

Căsuța copiilor cu dizabilități din Bârlad a devenit de vis

de Mihaela NICULESCU

Inițiativa unei cofetării din Bârlad de a vinde la licitație ouă gigantice de ciocolată în vederea ajutorării unor copii cu dizabilități a dat roade. Cu fondurile strânse în urma licitației online, aproape 1.000 de euro, a fost dotată camera de zi a Căsuței 6 din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoana cu Handicap (CSCPH) Bârlad. Căsuța de tip familial, în care sunt îngrijiți copii între 0 și 3 ani, a devenit mai veselă și mai frumoasă odată cu înlocuirea mobilierului vechi cu unul nou, special pentru copiii cu dizabilități, din această categorie de vârstă.

Ni s-a oferit șansa de a primi această sponsorizare, lucru care, evident, ne-a bucurat. Am ales împreună cu managerul de caz obiecte de mobilier de care au nevoie acești copii. Este un mobilier, un ansamblu multifuncțional, care cuprinde un corp cu sertare și un corp cu rafturi cu umerașe accesibile, dar și o banchetă pe care pot sta copiii în timpul zilei, întrucât cea mai mare parte a timpului o petrec în camera de zi. Am primit, de asemenea, din partea conducerii cofetăriei și perdele, dar și patru covoare mai mici, flaușate, care i-au încântat foarte mult pe copii. Acestea au fost binevenite întrucât covorul vechi era destul de mare și greu de curățat”, ne-a declarat Mirela Petcu, șefa CSCPH.

Căsuța nr. 6 este o una specială, care atrage foarte mulți oameni cu suflet sensibil, ce doresc să le facă viața mai frumoasă micuților cu probleme grave de sănătate. Anastasia Cazacu, cea care a avut ideea organizării acestei licitații pentru strângerea de fonduri, este o veche colaboratoare a Centrului, oferind periodic copiilor dulciuri, haine, jucării și petrecând timp cu aceștia.

Copiii de la Centrul DGASPC Bârlad Căsuța 6 au tot ce le trebuie, de la hrană, îmbrăcăminte, medicație si mai ales dragostea celor care îi îngrijesc. Noi am vrut să adăugăm și dragostea și atenția noastră participând la zilele lor onomastice cu multe bucurii dulci, dar și în zilele obișnuite, petrecându-ne timpul împreună. De sărbătorile pascale am licitat cinci ouă de ciocolată decorate artizanal de Ada Elena Cazacu. Din banii obținuți de la persoanele cu suflet mare care le-au cumpărat, le-am redecorat camera de zi. Consider că apropierea de ei nu este numai o terapie reciprocă, ci și bucurie de ambele părți”, ne-a mărturisit Anastasia Cazacu, cea căreia i-a aparținut ideea de a licita ouăle create de mama sa.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluienii vor încasa în următorii ani printre cele mai mici salarii din România

de Dănuț CIOBANU Vasluienii vor avea ...

O victimă și patru autoturisme avariate, în urma unui accident petrecut în apropiere de Vaslui

Patru autoturisme au fost implicate vineri, ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: