Google+
Home » Justitie » Crimă inexplicabilă la Pungești: i-a tăiat gâtul prietenului său, dar nu știe de ce

Crimă inexplicabilă la Pungești: i-a tăiat gâtul prietenului său, dar nu știe de ce

de Daniel MICU

De o moarte violentă a avut parte un bărbat în vârstă de 50 de ani din localitatea Siliștea, comuna Pungești. Gheorghe Ciobanu a fost găsit la marginea unei păduri, cu gâtul tăiat. Un localnic a descoperit grozăvia și a sunat la 112. După ore întregi de audieri și cercetări, suspectul principal a fost reținut pentru 24 ore. E vorba de prietenul victimei, Ioan Moraru, un bărbat de 58 de ani, dar care era atât de beat în momentul comiterii faptei, încât nu își amintește de la ce a pornit scandalul.

Cei doi au muncit împreună, vineri, toată ziua, în satul vecin, Armășoaia. Au cărat pământ pentru un gospodar, iar spre seară, au încărcat căruța cu lemne și au pornit spre casă. Numai că, pe drum, băuți fiind, între ei s-a iscat un conflict și s-au luat la bătaie. Agresorul i-a tăiat gâtul cu cuțitul prietenului său și a plecat acasă, unde s-a culcat liniștit.

În zori, un vecin a găsit căruța victimei aproape de locuință, însă bărbatul nu ajunsese acasă. Ulterior, s-a aflat că acesta zăcea fără suflare la circa de 2 km distanță.

 „Am auzit că a fost bătut. Am mers acolo. Era într-o baltă de sânge, în șanț, cu gâtul tăiat. Pe jos se vede că a fost o luptă între ei, el a căzut pe o parte. Eu cred că a fost ceva de moment. Nu avea cum să fie ceva premeditat. Cumnatul nu avea dușmani. Era un om vesel, respectuos, la locul lui. Muncea mult pentru familie, dar mai consumă alcool. Dar la moarte de om nu ne-am gândit. Ei au fost la muncă. Au transportat câteva căruțe de lut la un om. Pe drum spre casă s-a întâmplat ceva. Nu știm de la ce s-ar fi putut lua. Poate de la bani! Nu ne dăm seama!”, a spus Gabriela Ciobanu, cumnata victimei.
Ciobanu era un om simplu. Muncea cu ziua în sat, păștea animalele, făcea orice pentru a-și ține la facultate la Iași cei doi copii, băiatul fiind student la Teologie.

 La Armășoaia, în acea seară, nimeni nu a văzut și nu a auzit nimic, însă toate indiciile și declarațiile martorilor i-au condus pe anchetatori la Moraru, prietenul victimei. Culmea este că sâmbătă dimineață, când a auzit că amicul său zace mort într-un șanț, acesta a mers la locul crimei. Polițiștii au stat de vorbă cu el, însă nu își amintea ce a făcut cu o seară înainte.

Cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, care l-a audiat în prezența unui avocat. Dacă va fi găsit vinovat pentru omor, suspectul riscă până la 25 de ani de pușcărie.

Cadavrul bărbatului de 50 de ani a fost transportat la Morga Vaslui pentru necropsie.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: