Home / Social / Târgul Proiectelor Comunitare 2018, gala celor mai bune inițiative finanțate de Fundația World Vision România

Târgul Proiectelor Comunitare 2018, gala celor mai bune inițiative finanțate de Fundația World Vision România

Așa cum s-a întâmplat în ultimii trei ani, cele mai bune proiecte comunitare în care s-a implicat în mod direct Fundația World Vision România la nivelul județului nostru au fost premiate. Evenimentul, intitulat Târgul Proiectelor Comunitare, a reunit zeci de reprezentanți ai comunităților și autorităților locale în cadrul unei gale, atracția pentru publicul larg fiind expoziția cu vânzare din Piața Civică a municipiului Vaslui.

Foaierul Casei de Cultura a Sindicatelor ”Constantin Tănase” Vaslui a fost, în premieră, gazda celei de-a patra ediții a Târgului Proiectelor Comunitare, anul 2018, eveniment organizat de World Vision Romania, în parteneriat cu Primăria Vaslui. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților județene și ai unor instituții publice, în special din domeniul educației. De asemenea, au participat și oficialități locale din Negrești, Todiresti, Oșești, Rafaila, Laza, Rebricea, Vulturești, Pungești, Poienești, Ivănești, Bălteni, Zăpodeni și Dumesti, precum și reprezentați ai unor organizați neguvernamentale din diferite domenii. Nu în ultimul rând, la eveniment au participat și Grupul de Acțiune Local ”Stefan cel Mare”, Centrul de Tineret Negrești, Asociația Legume-Fructe Vulturești, Asociația de Meșteșuguri Vulturesti, Asociația de Meșteșuguri ”Bujorii” Laza, Asociația Crescătorilor de Animale Buda, comuna Oșești.

Cele mai bune proiecte din domeniul educației, educației spirituală, dezvoltare economică, protecția copilului, parteneriat și spirit comunitar, vocea și participarea copiilor și tinerilor au fost premiate, pe rând, de Fundația World Vision România. Marele premiu al Fundației World Vision pentru anul 2017 a fost acordat lui Alexandru Scafaru, din comuna Todirești, pentru ”modul exemplar de implicare și reprezentare a copiilor și tinerilor din România la nivel local, național și internațional”. De asemenea, reprezentanții fundației au declarat drept ”instituția anului” Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Pe timpul galei, au existat și momentele artistice oferite de formațiile ”Obârșii negreștene”, ”Datina” și ”Voci Rebricene”. Trofeul care a fost înmânat câștigătorului Marelui Premiu a fost realizat de meșterul popular Petronel Stanciu, din orasul Negresti.

Tot în cadrul evenimentului, în Piața Civică din municipiul Vaslui a fost organizată și o expoziție cu vânzare de produse realizate de membrii Asociației Legume – Fructe Vulturești, Asociației de Meșteșuguri Vulturești, Asociației de Meșteșuguri ”Bujorii” Laza, Asociatei Crescătorilor de Animale Buda, precum de cei ai ONG-urilor prezente la manifestare și ai liceelor agricole. (Ionuț PREDA)
       

About Tehno Redactor

x

Check Also

Inconștient să fii, noroc să ai. Un bătrân a scăpat cu răni minore după ce a intrat cu Matiz-ul într-un tren

Un bătrân de 76 de ...

Zeci de legumicultori vasluieni și-au vândut roșiile în piețele din județ

Legumicultorii vasluieni au început să ...

Ofertă bogată de brazi, la Bârlad

Bârlădeni, au apărut brazii în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: