Google+
Home » Social » Toate-s bune și frumoase în piețele din Bârlad și Vaslui

Toate-s bune și frumoase în piețele din Bârlad și Vaslui

Două piețe agroalimentare din Vaslui și una din Bârlad au fost supuse, în această primăvară, unor acțiuni de control privind verificarea modului de respectare a legislației din domeniul comercializării legumelor și fructelor proaspete

În piețele din Vaslui și Bărlad nu se pot face confuzii legate de originea legumelor și fructelor, spațiile destinate producătorilor precum și etichetarea produselor fiind marcate vizibil, asta reiese din informațiile furnizate, vineri, de Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ)Vaslui.

Conform sursei citate, de la începutul lunii martie și pănâ vineri, inspectorii agricoli au efectuat 20 acțiuni de informare și implementare a noilor prevederi ale legislației specifice în trei piețe agroalimentare din muncipiile Vaslui și Bârlad precum și acțiuni de verificare a respectării modului de organizare de spații, sau zone de vânzare distincte de către administrația piețelor, rezervate în exclusivitate producătorilor agricoli. Conform legilor în vigoare, minimum 40% din totalul spațiilor de vânzare existente în piețe trebuie să fie destinate producătorilor agricoli.

“În Piața Centrală din Vaslui sunt alocate producătorilor agricoli 52,027% din cele 148 de spații ii existente, în Piața Traian Vaslui 54% din totalul de 162 spații existente, iar în Piața agroalimentară «Sf.Ilie» Bârlad 50% dintre cele 386 de spații sunt alocate producătorilor agricoli ”, ne-a declarat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Inspectorii au verificat și existența documentelor care atestă calitatea de producător persoană fizică sau producător persoană autorizată, existența etichetei de produs, care conține următoarele elemente: numele și prenumele sau denumirea producătorului, denumirea produsului, localitatea de origine, data obținerii produsului, prețul de vânzare, precum și existenta documentelor care atestă proveniența legumelor și fructelor supuse comercializării (fila din Carnetul de comercializare, facturi fiscale/avize de însoțire marfă). Negăsind nereguli grave, inspectorii n-au aplicat nicio sancțiune. (Cristian DIMA)

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: