Google+
Home » Administratie » Funcționarii vor fi, chipurile, mai conștienți de efectele corupției, ”conștientizare” pentru care vor fi cheltuiți 400.000 lei

Funcționarii vor fi, chipurile, mai conștienți de efectele corupției, ”conștientizare” pentru care vor fi cheltuiți 400.000 lei

150 de angajați cu funcții de conducere și execuție din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Vaslui și instituțiilor subordonate, precum și câțiva aleși locali, vor învăța să prevină corupția la nivelul județului nostru.

Dacă vor preveni aceștia corupția nu se știe deocamdată, cert este că se vor cheltui circa 400.000 de lei în cadrul un proiect (finanțat în proporție de 98 % cu fonduri europene, guvernamentale și 2% fonduri județene) pentru ca ei să învețe să ia măsuri de precauție pentru a înlătura acest fenomen.

Fiecare individ care va fi instruit în cadrul acestui proiect, cică, va fi mai conștient de efectele corupției și va fi mai responsabil în timpul activităților și în timpul îndeplinirii măsurilor ce țin de competența exclusivă a instituției pe care o reprezintă. În același timp, fiecare va avea o stare de satisfacție că va profesa într-un mediu de lucru integru. Toți cei 150 de funcționari vor beneficia de informarea aplicată în vederea evitării situațiilor de conflict de interese și a incompatibilității și vor învăța să-i integreze și să-i responabilizeze mai repede pe noii angajați.

Funcționarii vor urma și un curs de formare profesională, în urma căruia vor căpăta calitatea de “expert prevenire și combatere a coruptiei“ , și vor participa la câteva sesiuni de instruire în domeniul eticii și integrității.

Principalele obiective ale proiectului sunt identificarea riscurilor și vulnerabilităților la nivelul Consiliului Județean Vaslui și elaborarea planului de integritate pe baza analizei instituționale și de risc.

Participarea Consiliului Județean Vaslui la cofinanțarea acestui proiect cu suma de 7.992 lei (TVA inclusă), reprezentând 2% din valoarea eligibilă, va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Județean, de mâine 16 mai. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: